Det er 64 deltakere på herresiden, hvorav det er 8 spillere fordelt på 8 grupper. Fire spillere fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

I Knuts gruppe H er følgende spillere:

1 Simon Zammit, Malta

2 Darren Morgan, Wales

3 Henrikas Strolis, Litauen

4 Knut Kvaal Pedersen, Norge

5 Marcin Nitschke, Polen

6 Martin Mc Crudden, Irland

7 Oleg Ivanišević, Kroatia

8 Vitali Mukhliado, Hviterussland

Simon Zammit er en av de spillerne som er favoritt til å gå videre fra  gruppespillet. Snooker er nasjonalidrett på Malta, men han har alltid levd litt i skyggen sammenlignet med Tony Drago og Alex Borg, som også kommer fra Malta. Darren Morgan fra Wales er en av favorittene til EM gullet. Han har på sitt beste ligget blant de 8 beste på Main Touren. (94-95 sesongen). Marcan Nitschke er den beste spilleren Fra Polen. Det står det respekt av for Polen har et sterkt snooker felt. Martin Mc Crudden vet vi ikke så mye om. Men alle fra Irland og England er stort sett veldig sterke.

Dette er de 4 spillerne som regnes som favoritter til å gå videre til sluttspillet fra gruppe H. Kvaal Pedersen regner seg selv som den sterkeste outsideren i gruppen. ”Målet for EM er å gå videre til sluttspillet. Det som eventuelt skjer etterpå er en bonus. Men selvfølelig; har jeg dagen og spiller slik jeg har gjort på trening de siste dagene er alt mulig.” Dette sier Kvaalen som nylig laget to nye personlige rekorder i løpet av en halv time. Først 140 for så å lage 143, riktig nok på ”line-up”, men det viser at han er fokusert og at formkurven viser rett vei.

Coach Curtis og Kvaalen.jpg

Som oppladning til EM har Kvaalen invitert coach Curtis Maflin. Samtidig benytter også en del andre spillere anledningen til å finpusse spillet sitt. Blant annet 12 årige Mikael Øgård (og mamma) som kommer helt fra Oslo for å møte coachen. Det er tilreisende fra Arendal, Florø og Haugesund med på denne treningsleiren, i tillegg til Team147.no sine spillere.

Coach Curtis, Michael og Mamma.JPG

Som en bonus får EM vinneren en plass på Main Tour neste år. Favoritter fra andre grupper til å ta EM gull er blant annet;

  • Kevin Van Hove, Belgia, som vant EM i fjor.
  • Alex Borg, Malta, Em gull for to år siden.
  • Craig Steadman, England, bør også blande seg inn.         

I forkant av turneringen spilles European International Open, en turnering hvor vinneren får plass på Main Tour.
Spesielt med denne er at ingen fra UK eller Irland får delta slik at det garantert kommer en fra et annet land med på touren.

Oppdateringer med resultater kan du finne på www.147.no.

På vegne av Norges Biljardforbund ønsker vi Knut Kvaal Pedersen lykke til i Polen.

Forum