Dag 1 | Dag 2 | Dag 3 | Dag 4 | Dag 5 | Dag 6


Dag 1

Kl 10:00 Matey U. v.s Adam Ewald (Polen)
Kl 10:00 Joakim H v.s. Oscar Gonzales (Spania)

Begge matcher er I gang. Jeg har ikke oversikt over matchen til Jokke, men ser Matey sin. Matey lager 2 baller etter åpningen og sliper polakken til. Denne svarer med å lage en serie på 49. Matey kommer inn med 6 åpne kuler. Han lager disse, men får en vanskeig brekk ball. Han bommer og gir polakken åpent bord.

Jokke leder 15 – 12 mot spaniolen.

Polakken putter 1 ball og siller seg safe, Matey kommer inn igjen på de 14 ballene. Dette var bra for Matey nå kan han komme skikkelig i gang. Han putter 13 og får igjen en vanskelig brekk ball, han satser , men lager ikke ball, polakken inn på bordet.

vet ikke om det er sagt før men det spilles på Dynamic II (Olympic II som har skiftet navn etter pålegg fra IOC). 11 brune med tightpockets a la TBC, og 10 sorte med en havl centi større hjørnehull. Bordene er mao forskjellige. Ortmann fikk sildestampbord kl. 10.00 i dag og lagde 126 serie - fra -1 og rett ut. Line bommer midtball på tightpocketbord 8. Hun hater disse midthullene og har slitt med dem hele uka. Men vi er blitt enige om at hun må bli forelska i dem snart... Kommer allikevel inn, men feiler igjen... 56-56! Polakken spiller bra, han tar en og en ball, han får det til å se enkelt ut. Adam er mer nervøs nå enn han var i åpningsserien sin, men han putter jevnt. Serien denne gang blir på ca 20 og han leder 74 – 20, Matey er i gang og har denne gangen perfekt brekk ball som han lager. Matey er ikke varm, han har fått litt mye kuler i mot og det er første møte med EM. Han bommer en relativt lett ball og slipper Adam inn igjen etter 6 baller.

Jokke 44 – Oscar 35 Jokke på bordet.

Adam Ewald er en dyktig spiller. Han har en Bustamente stil. Stillingen er nå 85 – 26 og han har åpent bord. Lager dette også og har ikke mye igjen for å spille seg ut på 4 – 5 innings.

Jokke 46 – Oscar 37 Oscar på bordet.

Adam leder nå 113 – 26 med 15 helt åpne kuler. Han vinner 125 – 26.

Jokke leder 78 – 70 i en jevn, men kanskje ikke velspilt match. Vinneren av denne kampen møter en spiller fra Hellas, så det er viktig å vinne. Spaniolen er nå på bordet og stillingen er ca 78 – 75.

Spanjolen mangler en del grunnleggende tekniske egenskaper, men får mye kuler ned i hullene. Reiser seg i støtet osv. Jokke på bordet nå med 8 baller. Bordet er langt i fra rett, noe faktisk Jokke drar fordel av. Han bommer siste ball før brekkball, men kommer fort på bordet igjen og brekker opp kaka.

Jokke leder 85 – 76 nå.

Joakim vinner en safe duell og plukker alle ballene og perfekt til brekkball.

Jokke leder nå 100 – 77 med helt åpent bord. Han legger igjen 6 stykker og leder nå 108 – 77.

Spanjolen klarer å lage 4 baller, Jokke inn med 2 igjen. Ingen gunstig brekkbal, men Jokke er på bordet. Stillingen 110 – 81 og Jokke spiller en god safe.

Spanjolen lager en meget vanskelig ball og er i gang, men med det han har vist til nå så er det ikke lenge før Norge får sjansen igjen. Oscar overrasker i hvert fall meg han lager alle baller og spiller seg til brekkball som han lager og får et nytt åpent bord.

Jokke leder 110 – 94 dette før Oscar brakk.

Der kom faktisk det jeg forutså. Spanjolen bommer på en relativt enkel ball og slipper Jokke inn på bordet med 5 kuler igjen.

Stillingen 115 – 103 når Joakim brekker.

Brekkball går, men vanskelig legg. Må doble, klarer de, men forløper.

Stillingen Joakim 115 – 103 Oscar.

Oscar slipper inn med ball i hånd, men klarer kun 2 baller før han safer.

115 – 105

Joakim klarer ikke å safe godt nok og Oscar er igjen på bordet. Igjen så reiser han seg sykt i støtet, heldigvis for Jokke som har samme tendens, og bommer naturligvis. Jokke kan dytte dette inn nå. Han må brekke en gang til. Han trenger nå kun brekkball pluss en til og klarer det.

Bra av Joakim som vinner fortjent. 125 – 108.

Kl 14:00 Rune B. v.s. Dobronsky Dror
Kl 14:00 Iselin H. v.s. Susanne Nymann

Iselin går seirende ut av møtet med Susanne. Hun vinner ganske komfortabelt med sifrene 75 – ca 50. Iselin er i bra slag og møter kl 18:00 Estelle Bijnen fra Nederland.

Rune vinner også sin match mot Israeleren. Motstanderen her prøver alle triks i boka for å få Rune ut av stilen, men klarer dette kun delvis. Rune vinner klart med 125 – ca 80. Rune er i siget og står nå bedre rustet mot neste motstander Erik Weiselius fra Sverige.

Kl 16:00 Joakim v.s. Fotios Valalakis fra Grekenland

Joakim vinner 125 – ca 75. Joakim var noe ute å kjøre i starten av denne matchen. Grekeren klinket til med en 30 serie (bra til å være han) Joakim lå etter med ca 35 for deretter å overta kontrollen i matchen.

Kl 18:00 Iselin v.s. Estelle Bijnen

Matchen starter nervøst for begge spillerne. Siste gang Bijnen møtte en norsk motstander var i VM Taiwan, da feide Ine henne av banen med 5 – 1. Nå leder Iselin 31 – 22, men feiler brekkballen og gir Estelle en mulighet. Hun gjør kun to baller før Iselin igjen er på bordet. Iselin spiller fornuftig, hun tar ikke sjanser og sikrer de poengene som er tilgjengelig. Problemene overlater hun til Estelle som stadig gjør seg bort. Stillingen er nå 40 – 28 i Iselin sin favør, men begge spillere ser noe trøtte og umotiverte ut. Estelle skjerper seg og lager en serie på 12, da er det likt 40 – 40. Iselin er heldig, Estelle bommer brekkballen og Iselin får et åpent bord. Stillingen nå 47 – 40.

Kl 20:00 Matey v.s. Branco Cosic (LIE)
Kl 20:00 Rune v.s. Erik Weiselius (SWE)
Kl 20:00 Line v.s.
Kl 20:00 Ine v.s.


Dag 2 11:30 Ine og Iselin vant hvert sitt møte

13:30 Joakim og Rune er i aksjon mot henholdvis Josip Susnjara (Crotia) og Darryl Peach (GB)

Joakim ligger under med 73-25
Rune ligger under 63-34

Joakim er på bordet nå og er i gang. Josip stoppet på 77. Nå er det kun opp til Joakim som er god nok til å dra en seier i land selv om han ligger under.

Darryl har vært lenge på bordet nå.

Rune er på bordet nå og har en glimrende brekkball

Joakim feilet en relativt enkel ball og stoppet på 39. Josip slapp lett inn laget 8 og bommet på en meget enkel ball. Gjør Joakim det han gjør på trening så er det ikke noe problem å innhente en seier her.

Sorry folkens nå er det ikke mer strøm på PCen kommer plutselig tilbake.

Da er Kvaalen på rommet og lader opp PCen. Siste som skjedde før jeg forlot arenaen var at både Peach og Josip var på bordet. Det ser ikke så lyst ut for våre spillere nå, men det er fortsatt mulig.

Matcher kl 15:30

Ine Helvik vs Romeo, Valentina (Italia)

Iselin Herland vs Vialard, Angelique (Frankrike)

Line Kjørsvik vs Wiechert, Christine (Tyskland)

Ine slet noe i kampen mot Veronica og hadde vondt i skulderen, men dro det hele i land. Iselin spilte fremragende og er i god stim. Line slet også litt i går, men avsluttet med en 35 serie og er på gang. Line er den siste av damene som er på vinnersiden av dobbelcupen.

Jeg forventer å være i gang med oppdateringer igjen ca kl 16:00. (Det tar sin tid å lade denne PCen) Skal også ta med kabel for å prøve å snike til meg strøm inne på arenaen. (Må da eventuelt sitte et sted meget meget dårlig utsyn, men det går kanskje)

Jentene er klare for oppgaven, nå gjelder det kun å levere tvi tvi

Da er vi gang og jeg har klart å lure til meg strøm midt i lokalet.

Line brekker, motstanderen forløper og med ball i hånd så er hun i gang. Iselin som er lengst vekke fra meg, men der jeg kan se scoren, er på bordet og putter jevnt. Ine er også i gang med puttingen.

Alle 3 norske damene er på bordet, hærlig

Jeg sitte nærmest Line. De t hun slet med går er borte og hun spiller slik vi kjenner henne.

Line stopper på 12. Tyskeren spiller 2 og får en vrien brekkball.

Italieneren som spiler mot Ine brekker og har åpent bord. Samme gjelder hos Iselin

Line spiller en vanskelig ball i midt, men bommer på neste. Åpent ord til tyskeren, men slipper Line rett inn igjen

Ine er på bordet åpent 6 baller igjen.

Den franske jenta lage og lager og er oppe i 22 poeng

Iselin er på bordet igjen. Det er langt bort deit ,men det ser bra ut for Iselin nå.

Den tyske damen, som forøvrig ser ut som hun nettopp har stått opp av sengen, er inne igjen.

Tyske damen er meget nervøs og bommer en meget enkel putt. Line inne og har en utradisjonell brekkball.

Iselin feilet.

Line lager en laaaang ball, men får safe. Hun virker selvsikker i det hun gjør

Iselin er tilbake på bordet. Tyskeren spiller safe på Line som svarer med en ny safe

Igjen safe tyskeren, men Line lager en skyss. Ine gjør en kombi og får åpent bord med 6 kuler igjen. Iselin er på bordet.

Er det noen som følger med????

Konge

Line feilet nå ball etter brekkball, men den tyske dama bommer umiddelbart. Line er sjefen.

Ine sin motstander er treg og det er vanskelig å si om hun lager serie eller om hun bare haler ut tiden.

Iselin har tatt igjen forspranget til motstanderen

Om hun nettopp hadde stått opp, denne tyske dama, er jeg usikker på, men nå har hun ihvertfall våknet. Hun er i skrivende stund i ferd med å putte ball nr 6 på rad. Skal ikke gjøre narr av henne, hun har et bra støt og kan nok mye bedre enn det hun har vist til nå. Men jeg regner med at Line fikser det.

Safe duell hos Iselin.

Italieneren på bordet hos Ine

Tyskeren brakk har åpent bord og det kan faktisk bli en meget bra serie dette.

Der kom Line på bordet igjen. Jeg tipper tyskeren laget 10 omtrent. Den tyske damen er lav og en av få som holder køen der "grepet" starter.

Ine er også på gang ser jeg.

Hos Iselin er det jevnt, med den franske jenta på bordet.

Forøvrig har Jasmin Ouchan vunnet sin match 75 - 6 for 15 minutter siden.

Ine brekker, men må spille safe. Jevn match igjen for Ine. Iselin har time out

Iselin lager brekkball med design

Tyske jenta bommer, legger vanskelig igjen. Line bommer og tyskeren er i ang igjen. Har vel 35 poeng nå tipper jeg.

Iselin har tatt komandoen nå og er på bordet med en ledelse på 10 poeng

Skal si hun våknet den tyske dama. Tok resten av kaka og har ok brekkball.

Tyskøsen bommet brekkballen og Line har åpent bord.

Det er meget spennende hos Iselin. Helt jevnt med vår jente er på bordet.

Nå er også Line i gang igjen og laget 10 baller

Hele kaka på Line og perfekt brekkball. Nå er det bare å avgjøre

Ine og Line putter jevnt. Line har vel 60 nå. Ine skal brekk og jeg er usikker på hvor mye hun har

Line forløper og har nå 63

Tyskeren har ikke gitt opp. Ine må dra frem godspillet for å ikke tape. Iselin er på bordet og der er det jevnt.

Line på bordet igjen trenger nå 8 baller og det er åpent

Line vinner 75 - 44. Jaaa

Iselin leder 52-44 Iselin på bordet.

Ine er i en ny safeduell

Ine slipper til og har lys ball. Iselin leder 58 - 44

Mye safe hos Ine, men nå er det åpent. Hun kan absolutt plukke mye poeng nå.

Ine må spille over en annen kule "kubbe", med køforlengeren "reke". Hun bommer men det ender safe. Er inne igjen nå og bør ta resten av kaka.

Iselin fikk en minus, men leder 60-51

Ine sin match er for øyeblikket safe, safe, safe og safe

Nå er det helt likt os Iselin 62-62

Joakim som er tips spesialist mener kampen til Ullah er 60/40 Ullah

Den lille italieneren er på bordet og putter. Ser skummelt ut for Ine nå

Iselin har også sittet en stund nå

Beklager folkens Ine er ute av 14/1. Har ikke snakket med henne enda, men jeg tror ikke hun hadde dagen.

Iselin er på bordet

Her fikk vi et lite brudd, men dere forsto at også Iselin tapte sin match.

Det går fort her nede og nå er Matey i gang med sin match mot Güvenc, Emrah fra Tyrkia. Matey er på bordet for andre gang og leder 15-13

Matey har spilt meget bra her nede, faktisk bedre og bedre for hver kamp. Han trengte 9 sjanser siste match og mener han kan gjøre det bedre. Skal bli spennende å se hva han klarer nå. Han er godt i gang på bord 1 (et av tv-bordene)

29-13 ny brekkball

Det lille jeg har sett av tyrkeren til nå er at Matey er mye vassere

Ny brekkball 43-13 Matey spiller meget bra.

Ny brekball 57-13 Matey spiller om mulig enda bedre. Er litt usikker på hvor høy serien er til nå, men tipper den er 54.

Tyrkeren har nå forlatt sin stol. Matey spiller videre, men dette skal være hans Time Out. Jeg tror ikke Matey merket at han var borte.

Skal ikke si noe ufint om motstanderen til Matey, men det er besynderlig at han nå plutselig smatter noe sykt når han drikker Cola

Ny brekkball 71-13 serien er nå på 68. Brekkballen er selvfølgelig perfekt og sitter "midt i potta"

Ny brekkball 85-13 serien er på 82. Brekkballen er perfekt og igjen sitter den "midt i potta" og selvfølgelig så er bordet åpent.

Det stoppet på 85 serie. Matey ga ekstra mye gas i en ball der han ville brekke litt mer. Kanskje litt urutinert ballen var i hullet og slamret ut. Tviler på at Tyrkeren kan svare, men vet egentlig ikke.

Tyrkeren er meget usikker på brekkballen, men lager den og får perfekt spreng. Stillingen 26 - 88

La det være sagt. Han er ikke dårlig, han er god nok til å spille seg ut. Nå pusses den hvite.

Han er usikker bruker lang tid på hvert støt. Spiller kanskje litt hart, men det er presist. Følelsen er at Matey spilte bedre og mer kontrolert.

Ny brekkball tyrkeren har nå 37 og brekkballen er bra. Noe mye vinkel

Han forløper i brekket og Matey er igjen på bordet med bal i hånd

Matey putter en enkel ball, men havner nedenfor alle. Tvunget til å spille safe

Safen er bra, men blir safet bra tilbake. Har en lang ball oppover som er lys

Matey putter denne som om den var rett inn og er i gang igjen

Han er tilbake der han slapp. Sikker spiller en kombi og vips alt er lyst

Ingen skikkelig brekkball denne gangen 4 baller igjen

Han får det så perfekt som mulig er med det han hadde. 102-37

Nå er det Matey som forløper på samme måte som motstanderen gjorde sist. Han har nå ball i hånd og bordet er helt åpent. Han tar seg god tid og putter, men spiller seg til en skyss som han lager

Ikke reis til banken enda Trond. Han er kapabel til å lage 85 han også å stjele denne matchen. Selv om det på meg virker som om Matey komer til å få minst 2 sjanser til.

Emrah, som tyrkeren heter, spiller seg til en perfekt brekkball har 51 nå.

Får hvit helt opp i kortvantet, lengst fra kaka, men fikser det. Han er stødigere nå. Slipper seg mer løs.

Det blir en kake til (et opplegg med 14 ny kuler). Brekkballen minner meget om den han forløpte sist.

Hviten tar avgårde mot samme hull som sist, men denne gangen unngår han forløp 66 poeng nå.

Fikser et meget vanskelig støt og puster meget lettet ut. Spiller hvit altfor langt og havner pre(helt intil vantet) borterst, men fikser også det

Spiller for å dytte på plass en brekkball på plass, men bommer. og ha dermed en vanskelig, men absolutt puttbar, brekkball. 79 nå

få baller ut. Sliter litt nå

Puster og peser veldig nå. Kliner til på nesten rett inn og hvit ligger klin i kaka.

Kan bli krise har kun nett til kl 19:45

Tyrkeren viljesafer det samme gjør Matey

Tyrkeren prøver et sykt støt klarer det ikke og forløper i tillegg. Matey på bordet med Ball i hånd

Matey bommer med ball i hånd. Det høres sykt ut, men jeg har en sterk mistanke om at bordet drev kulen ut eller at det var noe som lå på duken som gjorde at den forandret retning. Tyrkia på bordet igjen.

Mye stress med tyrkeren nå. Puster og peser. Fyrer av og får ikke ønsket design.

Putter likevel og er på en ny brekkball. 91 poeng kun 9 bak Matey. Samme type brekkball som det har vært hver gang med ham. Helt ned i kortvantet lengst vekk denne gangen

Han er tydelig stresset nå etter puttene sprnger han for å se om designet er der. Han er likevel en skikkelig vinnertype og nå er nok han mer favoritt enn Matey.

100-100

Takk for det Roy. Brekkball igjen samme type som tidligere til høyre for kaka når du støter. Mindre vinkel denne gangen. Vil kalle det en perfekt brekkball 105-100.

Tror du det er mindre spennende å være her nede???? Sykt er det. Beklager, men det var perfekt utført av Tyrkeren som nå bare trenger dette brettet og 6 kuler

De er nok kun en kling som kan redde Matey nå slik det ser ut. Tyrkeren blir bare sterkere og sterkere.

Ok folkens avslutningen på Matey sin match er noe av det værste,rareste, sykeste jeg har vært med på.

Som noen av dere fikk med dere så vant Matey, men..... Etter at han puttet siste ball, tatt motspilleren i hånden og jublet med resten av laget. Sier den Tyrkiske spilleren at han lurer på om det var en feil i og med at han ikke la opp de 14 resterende kulene når han tok match ballen. Da begynner dommeren og han som noterte å bli ivrige. Det viser seg at tyrkeren bor i tyskland, snakker tysk osv. De lager en sak ut av dette og det blir en protest ut av det.

Ok turneringsleder blir kalt inn og det blir veldig mye oppstyr med tyrkiske lagledere osv. Det koster 50 euro å klage på turneringslederen. Etter et kort rådslag bestemmer vi oss for å overprøve det hele til sportsdirektøren i EPBF. Vi mener det er 3 punkter som gjør vår sak klar:

  1. Spillerne har tatt hverandre i hendene og takket for matchen.
  2. Spilleren delte køen.
  3. Han protesterte ikke han bare sa noe slik som "ja ja det var egentlig feil det siste støtet der" og det var da dommerne som tok saken videre for ham.

Uansett vi tapte 50 euro og saken, med æren i behold. Vi sloss mot en tysk/tyrker, tysk dommer, tysk, turneringsleder og tysk sportsjef. Vi gjorde det vi kunne, et samlet publikum synes det hele var hårreisende og at Matey var den moralske vinneren. Sykt å protestere, ble det sagt.

Stillingen nå var framdeles 123-123 det ble spilt og Matey "tapte", men vant publikumet.

Matey er førstereisgutt, lager personlig rekord med 85 i denne matchen, henter 25 baller når han andre leder med 123-100. Jeg har all mulig respekt for Matey, han gjorde sin livs match. Han er et eksempel til etterfølgelse. Ja, jeg må si at jeg er meget stolt av ham.

Gjort er gjort og spist er spist. Matey kommer til å gjøre det helt Konge i 8-ball og 9-ball. Vi må se fremover.

Beklager folkens. Alt dette oppstyret med Matey si match har satt oss litt ut.

Rune ligger under 124-103 er på bordet men er safe

Rune er i gang og kan faktisk klare dette nå han mangler ca 10 - 15 og det er åpent. 4 igjen på bordet

Joakim ligger etter med 57 - 81 for han samme Matey sloss med

Rune bommer og tar motstanderen i hånden. Rune har etter forventningene gjort en meget bra figur her nede.

Joakim bommet ballen før brekkball og tyrkeren er på bordet igjen.

Det ser mørkt ut for Joakim. Jeg kommer med sluttresultatet senere (er uten strøm om 2 minutter)


Dag 3

Kl 10:00 Line "Rockstar" Kjørsvik vs Fritz, Sabrina (Tyskland)

Da er vi i gang her nede i Brandenburg. Eneste deltaker fra morgenen av er Line, som spiller 14/1.

Line er kommet godt i gang allerede og spiller sikkert mot den tyske jenta. Stillingen så langt er 21-6 fordel Line

Sabrina kommer inn på 2 baller og fikser seg en ok brekkball. Hun gjør et bra brekk og har nå åpent bord. Putter 1 ball og bommer på en enkel. Line inn go!!

Det er ingen tvil om hvem som er sjefen på bordet. Line spiller bestemt og sikkert. Tyskeren er usikker og vet ikke hva hun holder på med når hun spiller. Line lager en kombinasjon og har åpent bord

Line slipper Sabrine inn igjen. Stilligen 25 - 10

Sabrine er tydelig nervøs, men kommer mer og mer in matchen. Har perfekt brekkball nå

Lager den og en til for så å spille safe. Line på bordet.

Det stokker seg litt for begge spillere.

Begge virker nervøse. Line kommer inn med 12 på bordet

Stillingen er nå 30-30

39-31 til Line

Line spiller en god safe på brekkballen. Blir belønnet med ball i hånd i det Sabrine forløper. Line i gang nå.

Spillet i denne matchen har ikke vært det beste. Nervøs stemning. Les på artikkelen så står det der Tommy

54 - 47 fordel Line. Line mangler "killeren" i seg i dag. Hun kommer liksom ikke i gang. Tyskeren på bordet nå.

lang safe duell nå

Line "vinner" duellen. Og har en bra mulighet nå, men misser 56-49

TrickWik her. El Presidento på do. Tysk på brekkball. Lang med bra vinkel. Putte men fester i kaka. Dette blir en thriller. Line har ikke funnet sikten. Er usikker på hver ball... HMF. Safen er for dårlig. Line kan lage 4 i midt. Gjør det men forløper diagonalt i hjørnet!!! En ball løs.

Tysken er en fisleputter. Lager en og en ball. Påleggsspiller. Men ikke noe dobbeltpålegg... :) Line skal bare ikke tape dette. Har også sagt klart fra at seier over tyskere teller 3 dobbelt (dobbelt på svensker). Safeduell nå etter at Fru Fritz har senket den ene løse.

56-56! skikkelig dårlig Rockstarperiode. Fritz passerer nå 60 baller. De siste kakene her skal bli spennende.

56-66. Men Fru F (FF) har rettinn sprengball. RockStar (RS) spør om timeout, da FF tar sin. Men får avslag da hun har tatt timeout tidligere i matchen.

Stoppball på brekkball og safe på 2. ball i kaka. RS er i sjakk (og litt i sjokk... får det ikke lett i finishen av denne match!)

RS må safe køball opp til gulhjørnet. Fritz putter og har legg på ny ball. Skysser ned men kommer inn bak kaka UTEN ny ball... 56-69

FF safer, men RS ser ball og PUTTER!!! På tide med en liten oppvisning. Line kan løse dette bordet. Kubbestrekklegg. Frem med elgen (sortmora). KAN gå bra. Jaaaaaaaa. 4 vant og legg på sekundær sprengball. Vi holder pusten. Midt i potta (MIP!). Tar frem det som bor i a. Slår ut kaka og har åpent bord. bare brekkball mangler. Men så feiler hun IGJEN en lett kort ball. Sikten er fraværende. Desverre. 8 balle på bordet. Fritz mangler 6. Kan spille seg ut. Gjør 1. ball men kommer litt vel rett inn på neste ved kortvant.

stønner seg ut fra vant og putter så i midt. Mangler bare 3 baller og dette kan hun ikke bomme. Line taper desverre. Klart for 8-ball. Herrene starter i kveld 19.30. Damene i morgnen 15.00. Nedtur de luxe. Men ALLE Fritzene KAN jo spille. Av 80 millioner så er det lite pølsespillere å se. SIB.


Dag 4

Kl 09:00 Nydegger, Pascal (Sveits) 0 vs 0 Ullah, Mattey

Kl 09:00 Hajdovski, Marek ( Czech Republic) 0 vs 0 Haugen, Joakim

Kl 09:00 Bratbergsengen, Rune 0 vs 0 Muratore, Bruno (Italia)

Dette kan bli en spennende dag. Både gutta og jentene har stortsett hvilt hele gårsdagen og er super motiverte for å grige inn norske seire. Trekningen for jentene er enda ikke gjort.

Vi skal prøve å holde dere så godt oppdaterte som mulig.

Da er vi i gang tidlig på morgenen. Gutta var tidlig oppe og hadde en lang god frokost.

Matey er i gang, men ligger under 2-0. Rune det samme. Joakim er enda på det første partiet.

Første norske parti går til Matey.

Muratore som Rune møter er ingen hvem som helst. Han har hevdet seg meget bra i Euro-tour og spiller seg sikkert opp til en 4-0 ledelse

Matey utligner til 2-2. Sterkt utspill av Matey, kulene lå vanskelig.

Rune slipper Muratore inn i partiet. Den lille runde Bruno ser ut til å ta også dette partiet.

Rune slipper til igjen og kan ta sitt første parti i matchen, men er ukonsentrert og tvinges til å spille safe.

Matey er i stimen og er to baler fra nytt parti. Joakim leder 2-1

Rune tar sitt første parti. Han skal også gjøre spredningen. Matey leder nå 3-2. Jokke leder 2-1

' Rune feiler en relativt enkel 8er. Riktignok må han anvende en køforlenger, men det burde vært et parti til rune. Jeg regner med at Bruno fikser dette partiet, selv om den ene ballen ligger nære det hullet som 8eren dekker.

Matey fortsetter der han slapp i 14/1, som vi ble enige om så har han ikke tapt den siste matchen der, men tvertimot vunnet både sympati og respekt. Ikke bare hos oss, men hos de aller fleste i EM, flere kommer til oss og sier at Matey absolutt burde hatt den seieren bokført, men, men slik er det.

Joakim er inne i et kjempe langt parti med safe safe safe

Matey leder 4-3, men sveitseren er på bordet

Rune siger får en sjans, men ligger under 1-5. Kan han snu dette?

2-5 Rune ligger under, men spilte seg ut på en glimrende måte og tok et parti.

Joakim leder 3-2 nå, men han er helt klart den beste av de to.

4-3 til Joakim

4-5 hos Rune som er på bordet.

6-4 til sveitseren som spiller meget bedre nå.

Er det noen som følger med eller?

Rune har virkelig satt igang og stillingen er nå 5-5

Europamesteren fra i går, Oliver Ortman sliter. Han leder 7-5, men bommer mye finnen er på bordet.

Rune hadde en glimrende mulighet til å ta ledelsen, men feilet en vanskelig.

Hadde jeg den minste mistanke om at det muligens kanskje kunne være at jeg hadde kommet med på et bilde. Hadde jeg skygget fotografen til jeg var vel hjemme i Norge. Tragisk å ødelegge en slik fin hjemmeside på den måten.

Gutta spiller bra. Det er jevnt håper det ikke blir tilfeldigheter som avgjør. Jeg føler at det er de norske som er best i alle tre matchene.

Rune ligger under 5-7. Matey er på bordet på stillingen 6-6. Joakim leder 6-3

Rune taper 8-5

Er litt usikker på om Matey bommet eller om det var safe, men han har lagt det vanskelig til for sveitseren.

Joakim har kontroll, må bare holde helt inn.

Skikkelig spennende i matchen hos Matey. som har 2 baller igjen. Han feiler, men det er ikke avgjort

7-7 hos Matey 6-5 hos Joakim

Sveitseren brekker får ikke ball. Matey på bordet ingen store utfordringer.

Joakim på bordet

Kun 8eren igjen og den er i KONGE. Mattey vinner 8-7

Joakim sliter litt nå.

Lager et nytt parti og leder 7-5

Motstnderen til Joakim brekker og lager ball. Han er tydelig nervøs og har vanskelig for å tro at han skal klare å ta Joakim nå, men en skal ikke selge bjørnen osv. Og der imens jeg skrev det kom Joakim til bordet.

Joakim på bordet. Stillingen 7-6 til Joakim

Jokim fikser det. KONGE 2 av 3.

Resultater 14/1 Menn

108 startende fra 34 forskjellige land. Vinner Oliver Ortman Tyskland.

Norske resultater: 33. Joakim Haugen 33. Rune Bratbergsengen. 49. Mattey Ullah

Resultater 14/1 Damer

48 startende fra 20 forskjellige land. Vinner Jasmine Ouschan Østerike.

Norske resultater: Line Kjørsvik 9. Ine Helvik 25. Iselin Herland 25.

Europamesterskapet er preget av meget høy kvalitet. De norske utøverne er ikke fornøyd med egen innsats og lover å skjerpe seg ekstra foran 8-ball og 9-ball mesterskapene.

Joakim og Mattey er godt i gang med sine matcher. Joakim ligger under 3-2 og Mattey leder hele 7-1

Joakim møter dansken Lotfy, Bahram. Mattey møter Ermansons, Peteris fra Latvia.

Mattey knuste latvieren 8 - 1. Joakim er på bordet

Stillingen nå 4-2 til dansken

Joakim har tatt time-out

Line og Iselin skal i aksjon kl 15:00. Blr kanskje ltt smått med refferering da jeg har lovet å filme Line. Klarer vel litt inn i mellom.

Joakim tar et parti stillingen 4-3 til dansken

Dansken brekker og spiller seg rett ut og leder 5-3

Joakim brekker og holder nå på med meget vanskelig bord

Otmann vant i går, men sliter i dag. Er nå hill hill med en fra Irland.

Dansken ser ut til å være i sterkeste laget. Kan Joakim trylle noe ekstra frem? Ligger under 6-3 nå. Må også sies at dansken spiller bra

7-3

Joakim er på tapersiden.

Line og Iselin skal i gang nå kl 15:00. Jeg følger Line og Torstein følger Iselin

Line leder 3-0 og har tilsynelatende hele roen. Iselin ligger under

Line må vente mye den nederlanske dama er sykt treg.

Line spiller en meget bra safe. 4-0 og har selv 3 baller igjen

line må spille forvant to ganger på rad, andre gangen er det i spiss og ut. Nederlenderen har nå 4 enkle pluss 8eren. Kan ta sitt første parti, men bommer. Ikke så lett for Line, men hun fikser det.

Line får ingenting på brekket

Mye frem og tilbake i det som kan være siste parti i matchen. Kulene ligger særdeles vanskelig. Line er på bordet nå, men er safet så det holder.

Nederlenderen har nå to kuler igjen, Line har alle 7, men disse ligger i to grupperinger en med 2 og en med 4. Vanskelig, men fordelen er at en av kulene til nederlenderen ligger i den største haugen. Line putter 1 og safer

Ja Mattey spiller veldig bra. Skal bli spennende å se ham i neste match.

Safe safe safe safe, men ingen grupperinger lenger Line har fått spredd ut alle med sin safing. Bra spilt. Hun har 5 kuler igjen. Nedelansk på bordet nå med safe

Line får ball i hånd. 1, 2 kling, men den går.

Kun svart igjen

Line vinner KONGE

Iselin er litt fortvilet etter tapet mot den svitsiske jenta. Men lykketrollet er nok som en sol om ikke så lenge.

Ine er i gang med sin match og spiller bra. stillingen er 3-2 til Ine

Ine spiller meget bra. Hun har hatt spesiell hviledag i går grunnet litt sykdom. Hun tar et parti nå og er i siget. Ingen tegn til noe sykdom.

4-3 Ine taper et parti, men er den beste spilleren.

Ine har mistet litt fokus nå. Bommer også veldig lette baller. Tipper hun tar time-out når hun får sjansen. Det kan også ha noe med at den greske jenta spiller sykt tregt.

Ine lager en KONGE dobbel og da er det enkelt å spille seg ut. Leder 5-3 og tar ikke time-out alikevel, hadde nok gjorte om hun ikke hadde vunnet partiet.

Iselin ligger under 9-1 i musikk konkurransen hun har med Kvaalen. Iselin skylder på at det er 50talls musikk, men det var det ikke lagt inn protest på før det hele startet derfor må hun nok handle for meg ja.

Litt frem og tilbake. Ine har nå hatt to sjanser til å avgjøre og her kommer tredje spennende. Den greske jenta spiller veldig dårlig nå

Ine vant KONGE

Nye spennende matcher Line mot Kirschmann, Tanja (Tyskland) Finalist i 14/1 i går.

Ine mot Schwan, Janine (Tyskland) en god tysker (det er de alltid)

Ine sitter litt langt i fra meg, men skal gjøre mitt beste for å fortelle litt om hva som skjer.

Line starter med å kikse på brekke.

Tyskeren som Line møter er meget bra. Hun tok første parti. Line inne nå med helt åpent bord.

Line bommer en ball hun er usikker på er lys. Tyskeren kommer inn og spiller seg ut. 2-0

Line brekker ingen ball. Tyskeren inn og lager 3, men så er det safe

Tyskeren fikser det som så ut til å være en safe. Spiller seg ut 3-0. Line kan ikke gjøre annet enn å se på.

Ine ligger under 3-0, men tok et parti nå om jeg ikke tar feil. Lines motstander spiller både bra og er heldig. Line ligger under 0-4

Line ligger bak med 0-5. Tyskeren spiller meget bra. Hver gang jeg ser bort mot Ine så er hun på bordet, men scoren på nett sier 3-0 til tyskeren??? Kommer vel snart

4-2 ja der kom det skal prøve å følge med.

Line sliter. Og tyskeren gyver på spiller sikkert, men bommer nå Line på bordet. Kom igjen!

Line tar et parti og skal brekke. Nå får vi tidenes opphenting Go Line!

Spiller seg ut rett fra brekket. 2-5. Er tydelig litt lettet nå for at spillet sitter litt igjen.

Tyskeren brekker det ser veldig lett ut, men forhåpentligvis har hun nerver nå etter å ha bommet en 8er for så få 2 parti i fleisen.

uff 3 kuler igjen for tyskeren

6-2 til tyskeren.

Ine taper 6-3. Damene fikser dette på tapersiden.

Alle jentene skal ut i match i dag samt Rune og Matey. Torstein er reist hjem så det blir mindre oppdateringer fremover, men skal sr hva vi får til.


Dag 5

Da har jeg fått låne pc fra Kvaal, og har tenkt å følge i hvert fall Matey og Iselin sine matcher på hhv bord 1 og 2 nå klokken 09 og klokken 11. Roy

Matey i gang mot svenske Paul "Palle" Hultgren. Matey leder 1-0, og skal brekke.

Matey brekker tørt. "Palle" på bordet, litt jobbing må til for å klare dette.

Svensken er fortsatt på bordet. Hadde nettopp en liten bom, men bordet drev litt og ballen gikk inn. Pytt pytt. 3 kuler igjen, + sort.

1-1

"Palle" spiller bra, og det ser ut som om det blir et nytt utspill.

Kvaal sukker og stønner og er nervøs allerede. 2-1 til svensken...

Matey brekker ball. Står og tenker lenge. Velger de hele.

Fortsatt har ingen av spillerne bommet. Kan bli gode brekk som avgjør denne kampen..

I kampen Smit-Matey i går ble kampen satt på klokke når stillingen var 6-6, noe som dessverre gjorde at Matey mistet litt av det gode støtet sitt. Han er klar over denne fellen hvis noe lignende skulle skje igjen.

Matey har dermed spilt seg ut på et litt vanskelig bord. "Konge", sier Kvaal.

Noen som følger med der hjemme?

Stillingen er altså 2-2, og "Palle" brekker. Hvit går mot midt og treffer spiss-spiss-spiss og blir klinket bort av en annen kule som vil i midt. Litt problemer på bordet med to halve og en hel kule, ellers åpent bord.

Har ikke fått med meg trekningen, men tror at Norges første em-deltaker i rullestolklassen skal i aksjon klokken 11.

Palle gjør matchens første miss, og åpent og fritt bord til Matey.

Matey tenker....

Har valgt de halve. Etter svenskens miss la 5en seg litt kjipt foran 8en. Matey løser det problemet, men klapser i 3en som nå legger seg foran 8en... Har fortsatt 3 halve igjen å løse problemet på, men ser ikke akkurat lett ut...

Matey spiller solid. I går førte jeg skjema for hvert støt Matey gjorde, og det var kun i de første partiene at han rotet litt, ellers var det spill av meget høy klasse.

Matey løser ikke opp, men spiller hvit ned mellom 3 og 5 og får muligheten til å smyge forbi og ta 8en opp i hjørnet. Er trangt, så risikabelt spilt...

Viser klasse og vinnervilje, og lager den ballen!!!

Stillingen er 3-2 til Matey, og han brekker.

Ok spredning på brekket, han får ball. 8en flørter med to halve, så litt jobbing må til. Matey forsøker å løse opp, men gjør det litt vanskeligere, men han har fortsatt en ball til å løse problemet på, hvis han ikke velger en safe.

Matey har forresten ikke bommet enda...

Matey forsøker å løse ut 8en på nesten alle støt, klarer det ikke. Har 7en og 4en igjen. 4en eneste mulige problemløser, men det er også sisteballen hans...

Måtte spille løst i hjørnet som driver, og ballen holdt på å drive ut, men den ville inn... Matey får perfekt legg, løser ut og kan putte... Denne hadde han tatt på trening, men han bruker litt tid på å sikte.

Åpent bord hvis han misser... Men det gjør han IKKE! 4-2, og fortsatt feilfritt spill!!! "Palle" brekker, og Matey kan ta seg en velfortjent slurk vann...

"Palle" brekker tørt, med GOD spredning på kulene

Tony Drago brukte 46 minutter på å vinne 8-6... Say no more, say no more...

De svenske statistikkskriverne forstår ingenting, rister på hodet og lurer på hva som skjer i matchen. Matey gjør sin første miss når det er tre kuler igjen. Åpent bord til "Palle"...

Svensken spiller seg ut, 4-3, Matey skal brekke.

Blir litt pause her, Kvaal skal inn på betandwin, Matey sto visst i 5 i odds før kampen...

Matey er nede på 1,65 i odds... Spiller seg litt bort dessverre... Men er fortsatt på bordet.

KANONPUTT av Matey!!!

Enda en KANONPUTT. To kuler igjen. Enkelt. Bør bli 5 - 3.

"Palle" får forløp på brekk

Matey har 4 kuler igjen, + sort, har ett problem. Tenker...

Matey putter 6en, men som den ærlige spilleren han er så sier han at det var 3en han skulle putte. Svensken nikker og takker.

"Palle" velger å ikke løse problemet, og publikum ser ut som spørsmåltegn... Han kan fortsatt løse ut, men gjør det vanskeligere for seg selv... Kan Matey komme på bordet igjen?

"Palle" er tydelig oppgitt over seg selv. Begge har to kuler igjen, "Palle" fortsatt på bordet, men dette er vanskelig.

"Palle" safer, Matey safer tilbake. Svensken har ikke senkete skuldre lenger, og trives ikke på bordet.

"Palle" putter sikkert, dobler, og får perfekt legg på 8en. Putter den, med kling. 5-4, Matey brekker.

Matey brekker ball, men får ikke noen god spredning...

På bord 5 herjer Kasper Kristoffersen med Niels Feijen. 8-2

Et skikkelig arbeidsbord for Matey... Har 4 kuler igjen, + sort.

Matey prøver på det umulige, og slipper "Palle" inn på bordet igjen...

"Palle" skal ikke feile dette. Blir nok 5 - 5.

5 - 5. "Palle" skal brekke.

Kjempebrekk av svensken.

Svensken spiller bra! Blir litt pause her, vi skal sjekke om det blir Iselin sin match som blir neste på betandwin siden hun skal spille på bord 1.

6-5 til svensken... Matey på bordet...

Matey sliter... to kuler igjen...

ÅRETS PUTT av Matey!!!!

6 - 6

Time-out...

"Til og med du hadde spilt deg ut her" sier Kvaal til meg om det åpne bordet etter at "Palle" brakk tørt. (PS: Jeg tjente 127,50 på tørt brekk)

7-6 til Matey!!!

Palle på bordet etter tørt brekk... Iselin på oppvarming på bord 1.

Svensken frem med reke. "Nesten så enkelt at du hadde klart det" sier Kvaal. Men DEN hadde ikke jeg bommet, men det gjør svensken! Matey inne på bordet. Litt vanskelig.

4 kuler igjen, men han spiller seg litt bort...

Matey spiller like rolig og sikkert som en verdensmester. To kuler igjen. KJEMPEENKELT

GRATULERER MATEY!!!!!!!!

Iselin Herland, Norge - Ann Sofie Löfgren, Sverige

Iselin på bordet. Ligger vanskelig til, men Iselin løser problemet med en gang.

Mange nervøse sjeler der hjemme?

Laaaang 8er for Iselin, og hun misser med to ballers lengde... 6 kuler på bordet for svensken.

Svensken misser skikkelig! Tips: Ikke støt når publikum reiser seg for å forlate arenaen... :)

Iselin har nok en laaaang 8er. LAGER DEN, 1 - 0

Iselin brekker meget bra, får ball, god spredning, men en liten utfordring med nr 5 og 15.

Iselin overlater problemet til svensken.

Matchen tar laaaang tid... Har pågått i 20 minutter allerede... Vi som kjenner Iselin sin spillestil har allerede satset på at kampen varer over 80,5 minutter.

Iselin tar partiet, og spiller raskt!

Ann-Sofie brekker ball, men får store problemer. Nok et laangt parti...:)

Har vært og sett litt på matchen til Kenneth Bendiksen. Nok et problem med dommerne, da de praktiserer vinneren brekker i kun den matchen...

Iselin leder forøvrig 3 - 0, og er på bordet. Litt problemer.

4 kuler igjen for Iselin. Litt vanskelig fortsatt, selv om hun gjorde det litt lettere.

Kvaal er fortsatt og diskuterer med dommerpanelet. Dommerne har vært en liten skandale i dette mesterskapet, sett med norske øyne. I matchen til Matey i går mot Smit så tillot dommeren 2 time-out til motstanderen.

"Palle" sitter og snakker med oss nå, og er virkelig virkelig imponert av Matey.

Iselin har to kuler igjen, 4en og 2en. Prøver på en vanskelig putt.

Lykketrollet trives tydeligvis på finalebordet, og putter sikkert! Får kubbe på neste støt, men ingen problemer! Kun 8en igjen før stillingen er 4 - 0. Betandwin har satt 1.01 i odds på Iselin nå...

Time-out til svensken, så tipset om at kampen skal vare mer enn 80,5 minutter virker ikke HELT fjernt...

Ann-Sofie brekker. Ingen ball, litt kinkig bord, men etter hva Iselin har vist til nå så kan hun fikse dette bordet også!!

Andre vestlendinger enn Chr J som følger med?

Iselin spiller sikkert, har valgt de halve og er sjef på bordet. Utstråler vinnervilje og autoritet.

Hmm... det snur fort... Iselin bommet en meget enkel ball...

4 - 1. Iselin brekker. Regelen her er at den som brekker legger opp selv, og motstander har ikke lov til å kontrollere opplegget.

Iselin brekker hardt og får en meget god spredning på kulene, dessverre kommer 1en susende og kolliderer i hvit og sender den i midt...

Iselin på bordet. Tenker...

Spiller bra, når hun først spiller. Bruker lang tid nå...

Iselin bommer på en vanskelig ball. Burde nok valgt annerledes, men det er vel enklere å sitte her og se enn å være på bordet...

Iselin på bordet igjen. Spiller mykt støt, men litt for hardt, slamrer i midt... Problemer på bordet for svensken, så blir ikke overrasket om Iselin får en ny sjanse rimelig kjapt.

Jepp, Iselin på bordet igjen. Har problem med 10en, og bruker lang tid på å tenke...

Iselin spiller en åpen safe. Hvit inn til kortvant, 3 kuler igjen for Ann-Sofie.

Miss, og Iselin er på bordet igjen!

En enkel kule igjen før 8en skal ned, men Iselin bruker litt tid...

8en rett inn i midt...

JADA!!! 5 - 1, og svensken skal brekke....

Svensken bruker meget lang tid. Skulle tro hun visste av vi soper inn hvis de bruker et par minutter til... :)

Iselin på bordet

Iselin misser...

Svensken putter bra, men hun har problemer på bordet. Iselin sitter rolig og avslappet på stolen...

Kiks av Ann-Sofie... Iselin inn, har en laaaang ball å lage før det er åpent bord.

Iselin misser... Svensken virker ukomfortabel på bordet, og har ikke bra legg...

Bommer, og "Lykketrollet" inn på bordet.

Putter, får bra legg. 4 kuler igjen... Kun 1en som det må jobbes med, de andre er Vegar-støt. Altså stoppball.

Spiller solid. 1en rett inn i midt, stoppball for å få 8en i samme hull!

JAAAAAAAAAAAAAAAAA

Iselin og Matey skal begge i ilden igjen om ca en halvtime

Matey "The Nordic Wizard" Ullah, Norge - Alex "The Plague from the Hague" Lely, Nederland

Matey brekker tørt, Lely på bordet. Bommer og legger igjen safe...

Trekningen for Iselin og de andre damene skjer så fort matchen til britiske Caroline Waltz er ferdig...

Matey putter, og er på bordet. Litt dårligere lys på bord 14 - 21, og denne matchen spilles på bord 17. Kanskje en ørliten fordel for Matey, da han har spilt to ganger på bord 14 mens Lely nesten bare har spilt på bord 1.

Matey spiller veldig rolig og sikkert, og "eier" bordet.

1 - 0

Alex Lely, som forøvrig vant 8-ball EM i fjor, brekker meget bra. Ingen problemer, og ball på brekk.

Lely bommet egentlig på 6en, men spiller den via 15 og inn, og får perfekt legg til 8en.

1 - 1

Matey brekker tørt, og Lely er på bordet...

Lely spiller kontrollert, og mye skal skje om han ikke tar dette partiet også...

1 - 2

Lely får god spredning på brekket, men ingen ball...

Matey putter og er rolig. Det kan se ut som om vi får Iselin på et bord innen rekkevidde...

Matey fortsatt på bordet... Iselin havnet på "feil" bord...

Matey bruker god tid.

Ser forresten bordet til Iselin, såvidt det er... Kanskje vi får litt ferske nyheter derfra også...

Matey går for en meget vanskelig dobbel

Og bommer... Lely inn på åpent bord...

Dommer ble tilkalt for å kontrollere støtet til Lely. Godkjent støt, men spilte seg til et litt vanskelig legg...

Putter, men får nok et vanskelig legg og skal nå spille seg til 8en.

Klarer det, og Lely putter 8en sikkert...

1 - 3

Iselin vinner brekket

Matey brekker kanon!

Matey starter med en vanskelig langputt, og fikser det!

Iselin sin match blir sporadisk referert, og da med fet skrift som her slik at det blir lettere å følge med. Iselin er på bordet etter brekk, og har litt småproblemer. Tenker...

Matey sliter litt, men som Kvaal sier: "Det er ikke sant, han spiller så bra!".

Matey putter og putter, og har nå kun 8en igjen... Perfekt legg!!!

2 - 3

Lely brekker kanon igjen, men tørt denne gangen også... Åpent bord til Matey, og han har neste brekk.... Kryss fingrene folkens....

Matey bommer, men legger vanskelig igjen for Lely. Lely putter, men klistrer hviten til 6en. Her blir det safeduell...

Matey jumper, og er nok en gang litt heldig med fralegget. Men vil det holde?

Iselin ligger under 1 - 0, motstander brekker...

Lely putter, og har nå mulighet for å løse opp problemene. Løser opp to problemer i ett støt, godt jobbet av nederlenderen...

Lely har enkle baller igjen...

2 - 4

Matey skal brekke. Brekker tørt, og kulene sprer seg bra...

2 - 5

Matey er på bordet.

Putter rolig og kontrollert, og ser ikke ut til å bry seg med at han spiller EM.

Iselin er på bordet, og tenker. Kan ikke med sikkerhet si resultatet...

Kvaal er sykt nervøs. Matey putter de sykeste putter...

Matey bommer........ litt vanskelig bord for Lely, men kan løse opp nå...

Lely har 3 kuler igjen, + sort. Er ikke fornøyd...

Lely bommer et forsøk på dobbel, men legger ikke så veldig bra igjen til Matey, som kun har en kule igjen + sort.

Iselin frem med reke og tar partiet

Matey forsøker seg på en åpen safe. Lely putter, men hvit legger seg til vant og han er tydelig misfornøyd.

Lely misser, men legger kulen i hull og gjør det vanskelig for Matey... Matey forsøker å lage Lelys ball, men klarer det ikke, og legger igjen et ok bord for Lely...

Lely får nok en gang hvit helt inn til vant... litt overball så får han imidlertid bra legg til 8en i midt...

Lely trekker i stedet for, og får rett inn i hjørnet. Fikser det

2 - 6

Iselin er på bordet. Ser ut som om det er litt problemer...

Matey brekker bra, og får ball. Drikker litt vann og tørker seg med håndkle... Tar det rolig, har langt i fra gitt opp kampen.

Nok en kanonputt av The Nordic Wizard

5 baller igjen, et lite problem, men løste det nå! 4 baller igjen.

miss fra Matey...

Iselin gir ikke fra seg bordet...

Lely kan bomme han også. Matey på bordet, men Lelys bom førte til et ørlite problem for Matey... Nok en kanonputt av Matey, han er imidlertid ikke helt fornøyd med legget...

Matey slamrer 3en, men den skaper litt problemer for Lely...

Lely putter Mateys kule, og gjør det vanskelig for Matey... Matey forsøker en kryss i hjørnet, og bommer såvidt... Lely melder en kombinasjon, men velger i stedet en safe, og lykkes med den...

Ball i hånd til Lely... Han er for rutinert til å feile dette...

2 - 7

Iselin ligger under 2 - 1

Lely brekker ball, og har åpent bord...

Lely har kontrollen.... løpet virker kjørt for Matey, som har gjort en kjempeinnsats i EM...

Sorry folkens, men Lely ble for sterk... Uansett en kjempegratulasjon til Matey, som har fått en meget sterk 9.plass i 8-ball EM!!!

Flytter oss til Iselin sin match om få minutter

Iselins motstander oppfører seg ikke allverden, og kastet nettopp krittet i bakken...

Stillingen er 2 - 1 til Naeff, og vant europamesterskapet i 8-ball i fjor, men dette SKAL Iselin fikse.

Jada, Iselin tar partiet og utlikner! 2 - 2, og Iselin brekker!

Iselin tar time-out, og de har fått beskjed om at det blir satt klokke på matchen.

De norske herrespillerne skal i ilden i 9-ball klokken 17:00

Iselin brekker tørt...

Naeff misser... Iselin på bordet, og etter hva jeg får vite har hun god erfaring med å spille med klokken tikkende. De har 35 sekunder per støt, og får beskjed om TIME når det er 10 sekunder igjen. Støter de ikke innen de 35 taper de støtet, og motstander får ball i hånd.

Iselin har litt problemer, men Naeff har flere problemer hvis Iselin ikke spiller seg ut...

Naeff måtte bruke extension etter safen fra Iselin, og klarte ikke å putte. Iselin putter, og forsøker seg på en forvant-safe. Treffer, men det blir ikke safe. Naeff har begynt å spille raskt, kanskje hun er blitt påvirket av klokken og vil feile mer? Feiler i hvert fall igjen, men meget vanskelig for Iselin

3 - 2 til Naeff

Iselin bommer... Men vanskelig bord for Naeff....

Dårlig støt av Naeff. Må velge å spille på en annen ball enn den hun ville... Putter, og da så det fryktelig lett ut...

4 - 2

Iselin brekker ikke ball, og dårlig spredning. Smiler og er litt oppgitt...

Naeff har løst ut det meste, men misser. Iselin inn på bordet, men misser hun også... Naeff feiler igjen! Iselin bruker extension... Iselin safer...

Iselin har åpent bord, så dette bør gå... Bruker reke... 3 kuler igjen...

Spiller seg bort, men spiller en åpen safe til Naeff... Dessverre putter Naeff kjempebra, men får ikke et godt legg på 8en, og slamrer den... Iselin inn, 2 kuler igjen + sort, men ligger litt kjipt til...

Iselin bommer.... :(

5 - 2

Naeff brekker tørt, og Iselin er på bordet og godt i gang med putting...

Iselin har fått TIME flere ganger i løpet av dette partiet, men hun blir ikke forstyrret og spiller seg ut!

5 - 3

Iselin brekker MEGET bra

Misser etter et par putter... Naeff inne på bordet, har ikke akkurat kremlegg, men det holder til putt... Er ikke helt fornøyd med legget, men har ikke tid til å riste på hodet så veldig mye siden klokka tikker...

Dommeren sa TIME i støtet til Naeff, og hun bommet. Iselin inn, og dette kan hun klare... får TIME i støtet hun også, og treffer spissvant...

Naeff bruker reke, og har det slettes ikke lett. Bruker extension, som gir henne 35 sekunder ekstra... Putter, vet ikke om hun har lys ball... Tror det... I såfall bør dette dessverre være over...

IGJEN sa dommeren TIME i støtet, og Naeff bommet og traff 8en i stedet. Ball i hånd til "Lykketrollet". Har nå to kuler igjen, og dette skal hun klare!!! 8en ligger rett inn....

5 - 4

Time-out til Naeff

Naeff brekker, men får ikke ball... Iselin inn på bordet. Husk at Iselin brekker hvis det skulle bli hill-hill!!! Spennende dette....

Iselin slamrer...

4 kuler igjen for Naeff... Ser enkelt ut... Dunker imidlertid i spilleren på nabobordet... Fortsetter som om ingenting har hendt, putter og har nå kun en kule igjen + sort.

Dessverre folkens... Det ble 9.plass på både Iselin og Matey, etter begge å ha tapt for regjerende mestere i 8-ball...

Nå blir det pause fra referering til i morgen...


Dag 6

Vi er i gang igjen i Tyskland. Alle de Norske herre spillerne spiller for øyeblikket. Rune ligger under 8-3 mot finnen. Matey leder 6-4 over en frustrert sveitser. Også Joakim leder, men jeg er usikker på hvor mye

Rune taper for finnen og er dermed på tapersiden

Matey brekker på stillingen 6-6 og ingen ball i brekket. Joakim leder 6-4 0g spiller bra

Sveitseren brekker på stillingen 7-6 og det går ball. Hmm skal Matey gå på et uventet tap her eller kan han fremdeles fikse det. Nivået er bra her nede om han andre vinner dette partiet så kan Matey brekke og spille ut, men det kan sveitseren også gjøre etterpå

Matey har tydelig slitt med brekkene og ber derfor om hjelp av dommeren til å legge opp. Belønningen er ball i brekk og åpent bord.

Mye safing osv hos matey, ser mørkt ut. Sveitseren har ball i hånd og åpent bord

Matey slipper til igjen og da blir det 7-8.

Sveitseren brekker ball og har et åpent bord. Sveitseren vinner

8-8 Belgieren brekker.

Line Kjørsvik, Norge - Karin Mayet, Tyskland

Ser såvidt matchen til Line, tyskeren er i føringen. Line skal brekke

0 - 1

Ingen ball på brekket..

Tyskeren på bordet, 5 kuler igjen... Bruker tid...

2 kuler igjen...

0 - 2

Line sitter bare i stolen... 2 kuler igjen for tyskeren, en laaang 8er

bommer....

Fæl 8er til Line, men hun er i hvert fall på bordet!!!!

Line forsøker seg på en kryss, bommer, men legger kjipt tilbake...

Tyskeren forsøker seg på en langdobbel, har den.... nei... litt kjipt legg til Line...

PUTT og legg... Line legger seg raskt ned og putter 9en

1 - 2

Line brekker. Ikke ball denne gangen heller....

Line på bordet igjen, putter 1en

og 2en, og 3en...

Putter videre, 7en nå... lager den, og har legg til 8en...

Jada!

2 - 2

Tyskeren på bordet etter brekk....

Bruker laaang tid....

Tyskeren er fortsatt på bordet... puttet 5en nå.... Veldig misfornøyd med legget til 6en....

Bruker selvsagt tid....

Line kommer inn på bordet... Ligger veldig vanskelig....

Line tryller!

RockStar tar partiet!!!

3 - 2

Line "RockStar" Kjørsvik brekker.... Jada, det går ball og hun har legg!!!!

Ser ut som om hun er i siget...

5en nå...

Line pirker den ned, og har legg på 6en... ser enkelt ut, bør bli 4 - 2

OIOIOIOI

Line bommer kraftig, men den går i det andre hjørnehullet!!!

Dette er Line sin match

4 - 2

Tyskeren brekker. Hjørneball går, men ikke noe godt legg...

Safe... Line kommer inn. Forsøker to vant, treffer ballen, men hvit smyger forbi 8en og legger seg fint nedi hjørnehullet... Ball i hånd til tyskeren, som skal prøve seg på en vanskelig 1 9 kombinasjon...

Lager den.

4 - 3

Line brekker ikke ball... Har slitt med brekket i denne matchen...

Tyskeren bruker veldig veldig laaaang tid...

Line er på bordet, og har lys ball, men det er ikke et lett bord...

Distansen er forresten 7

Tyskeren er på bordet... Litt lettere bord nå...

Line tilbake på bordet! Har laget 3en, er på 5en nå.... Bommer, og nesten forløp....

Tyskeren bommer, men har flaks... Line kan forsøke seg på en dobbel i midt. Fikser det ikke, men legger meget vanskelig igjen.

Går forvant, og lager nesten ballen. Line putter, og får legg. Ser enkelt ut, igjen....

5 - 3

Snart sovner dommeren på finalebordet, de 3 kampene på finalebordene går treeeeegt.. :)

Line på bordet med ball i hånd.

Der var plutselig tyskeren på bordet, fikk ikke med meg hva som skjedde. Vanskelig bord

Tyskeren har løst problemene...

Bommer, og legger rævva igjen til Line

To kuler igjen for tyskeren... Putter 8en, og har bra legg til 9en. Kan ikke feiles...

5 - 4

Tyskeren på bordet... 4-5 kuler har samlet seg i det ene hjørnet...

Kan gå for en 4 5 9 kombinasjon.........

Putter 4 en, og går for 5 9 kombinasjon...

5 - 5

Diskusjon om Line kan ta time-out eller ikke... Får ikke lov...

5 - 6 til tyskeren

Line har time-out

Line tilbake på bordet. Legger opp, og skal brekke nå..... Kryss fingrene folkens!!!

Tyskeren på bordet igjen... safe...

"Helga" koffer og putter...

To dommere står i veien, ser ingenting utenom at Line sitter i stolen...

Kubbe til "Helga". Tenker... Hun langdobler og har perfekt legg på 5en... Dette ser stygt ut for Line...

Sliter litt, eller? Ser litt vanskelig ut herfra, og tyskeren tenker, det er et godt tegn...

OIOIOI... "Helga" slamrer, og Line har 3 kuler igjen.... Putter 6en, spiller litt vanskelig til 8en... tenker... gjør seg klar.... støter.... og putter.... vanskelig legg til 9en.... sikter.... bruker god tid. MIDT I POTTA

6 - 6

Tyskeren skal brekke. Bruker lang tid på legge opp kulene.... Bruker lang tid på å kritte.... Ball i brekk...

"Helga" er på bordet med 5 enkle kuler igjen...

3 kuler igjen.... Liten trekkball, litt overball og stoppball så er det gjort...

Der var trekkballen i orden, 2 kuler igjen

6 - 7

Iselin sin match starter om 20 minutter. Er tom for strøm, skal forsøke å få ladet den, men blir nok ikke oppdatering fra de første partiene...

Dag 7

I de to siste matchene i går vant Iselin 7-5 og Ine tapte 1-7.

Ine fikk det rett og slett ikke til og mer er det nok ikke å si om den matchen.

Iselin så ut til å lide samme skjebne , men når hun ligger under 5-1 får hun et billig parti fra tyskeren og tar Time-out før brekket. Iselin og Kvaalen tar en liten coaching prat på gangen. Iselin kommer tilbake og vinner 7-5. Den jenta er helt rå når hun setter i gang.

Nå er det Line og Kenneth om 30 minutter så jeg må stikke.

Som Torstein ville sagt SOB ( snakkes over bordet)

Line vinner en komfortabel seier over den irske jenta (forøvrig verdensmester i "English pool" røde og gule + svart)

Kenneth taper for iren. Kenneth var ikke helt i form og var noe skuffet over egen innsats. Motstanderen er en av de virkelig etablerte i klassen og har flere meritter bak seg.

Nå er det pause for alle norske frem til i morgen.

Helt riktig alle tre herrespillerne skal ut i match nå kl 19:30. Disse matchene blir nok noe forsinket da det først er premie utdeling fo 8 ball.

Vi kommer til å oppdatere fra alle tre matchene. Grunnen til det er at vi sitter "ringside" til alle tre bordene. Ortmann vant 8-ball finalen og sikret seg nok et gull.

Rune møter Monaco, Michele (nok en Italiener)

Matey møter Wikman, Jimmy fra Finland

Joakim møter Grigoriev, Alexander fra Rusland

Spillerne varmer opp

Rune leder allerede 1-0 før de andre er i gang. Matey vinner om brekket

Både Matey og Rune fikk ball i hånd samtidig på hvert sitt åpne bord.

Vi trenger tilbakemeldinger på om dere følger med det er mye artigere å refferere da.

Rune slamrer en 8er, men kommer inn igjen da Italieneren bommer. Matey tok sitt første.

Rune 2-0 <> De tre norske guttene ser avslappet og rolig ut. Italieneren er veldig nervøs, finnen som kom inn som en ekstra da det var noen ledige plasser, virker også nervøs (respekt for "The Nordic Wizzard")

Joakim slamret 9eren og Rusland leder 1-0

Russeren bommer en lett 5er og Jokke kan redusere. Matey 2-0

Matey brekker og 2eren ligger rett på 9eren.

selv om det var fra på langs hele bordet og med kubbe så går Matey for den og putter 3-0. (Den måtte lages)

Italieneren har to igjen men det ligger rett inn

Vanskelig å følge godt med på alle 3 bordene, men stillingen er som følger: Jokke 1-1 Matey 3-0 (grov bom nå) Rune 2-1

Matey 1-3. Italieneren redusererte, men forløper på brekket åpent til rune

Jokke griser seg til en 2-1 ledelse

3-1 Rune

Perfekt brekk fra Rune som sansynig spiller seg ut

Jokke leder 3-1 Rune 3-2 Matey 3-2

Finnen som sier han er svensk, men bare bor og prater finsk er ikke dårlig når han kommer i gang. Ser ut til å spille seg ut fra brekk nå

Finnen tar partiet og da er det 3-3. Italieneren som er noe tregere i spillestilen enn Rune gjør et utspill 3-3. Jokke syter på bordet, men klarer likevel å ta et parti til. Matey brekker 9eren og kommer innpå etter brekket til finnen

Regner med at dere følger med på "livescore" i tilegg. Finnen griser eneren og har et lett utspill

Joakim er den som spiller "lengst vekke" og har dermed ikke like god oversikt over ham

Italieneren tar nok et parti... Matey er på bordet, og Joakim er på bordet.

Leste innleggene dere skrev i går, og Iselin lå under 5 - 1, tok en time-out på 5 - 2, og snudde matchen og vant 7 - 5. Solid spill, og vi så nesten tårer i øyene på Kvaal :)

Rune på bordet, 7 kuler igjen. Matey putter 9en etter et utspill, godt spilt. Joakims motstander har 3 enkle kuler igjen

Stillingen er 7 - 2 til Joakim, og igjen har Joakim tatt en enorm ledelse. Motstanderen har tatt time-out.

Finnen tar et parti mot Matey etter meget bra spilt. Rune brekker bra, og ligger under 4 - 3.

Italieneren på bordet, 4 enkle kuler igjen... Matey har lagt igjen en god safe til den svenske finnen, mens Joakims motstander er tilbake. Italieneren gjør et veldig dårlig støt, men er fortsatt på bordet... Ball i hånd til Matey etter bom av finnen.

Matey leder 6 - 4, Joakim 7 - 2 og Rune ligger under 5 - 3. I skrivende stund er både Matey og Joakim på bordet, og det ser ut som at det blir ett parti til hver

Joakim tar partiet, Matey står fortsatt og tenker etter at han spilte seg litt bort på 5en... Putter 6en, og trekker ned i kortvant og opp mot andre kortvant, bør klare dette...

Italieneren forsøker seg på safe, Rune har lys ball. Matey tar partiet

Italieneren kikser, men treffer såvidt ballen... Matey bruker lang tid på å planlegge et meget vanskelig bord. Joakim sitter i stolen, og motstanderen tenker... Rune spiller seg bort på 5en, og velger nok en safe her...

Rune ligger under 7 - 3... Jeg har en mistanke om at Rune har glemt å føre et parti, men er ikke sikker og ikke har jeg lov til å blande meg inn heller, da risikerer Rune å miste et parti og det vil vi jo ikke...

Hvis guttene vinner blir det storkamp klokken 11:30 i morgen mellom Joakim og Matey, den blir da selvsagt referert. Line og Ine skal i ilden klokken 15:30, og her vet vi ikke hvilken kamp som skal refereres. Kanskje begge hvis bordplasseringen er riktig... Hvis jentene vinner kampene der skal alle jentene spille klokken 17:30. Etter innleggene på forumet å dømme så blir det mest sannsynlig Iselin sin match som blir referert. Håper på fin bordplassering sånn at vi kan referere fra flere kamper.

Joakim vant

Rune slamrer 7en etter å ha kranglet seg til ball i hånd på 3en... Sliter veldig, er rød i toppen og banner og steiker... Kanskje en time-out hadde vært tingen, men jeg har ikke lov til å si noe selv om jeg sitter en halv meter fra han...

Matey har to kuler igjen, meget vanskelig.....

OIOI, Italieneren bommer. KOM IGJEN RUNE, DENNE ER VIKTIG

Jada, Rune fikser det! Matey spiller samtidig en kanonsafe til motstander. Er på bordet igjen, men dårlig legg på 9en.

Matey legger 9en vanskelig til for finnen, og er på bordet igjen. Ikke drømmelegg nå heller, men den kan gå i midt...

Rune har et forholdsvis enkelt bord.... Italieneren rister på hodet...

Safeduell på Matey sitt bord, hvor det er Matey som bestemmer. Italieneren er på bordet på 5en...

Matey putter 9en!!! Stillingen er nå 8 - 4

Hadde vært artig om alle dere som leser disse referatene i løpet av disse dagene legger igjen en liten hilsen til de norske spillerne! Gøy for dem å få tilbakemeldinger!

Italieneren er på bordet, ikke lett.

Kvaal har gått og gjort seg klar for lagleder-turnering klokka 22 i kveld. I fjor endte han opp på 2.plass, etter å ha tapt for en dommer fra Nederland, som var aktuell for den nederlandske landslagstroppen...

Matey jumper, men slamrer 2en. Åpent bord til finnen... Italieneren spiller seg litt bort på 9en... Kryss fingrene folkens...

Finnen tar partiet, og italieneren safer Rune som svarer med å safe tilbake. Rune bør komme inn igjen her...

Italieneren griser 9en i to vant og inn...

Motstanderen til matey spiller på 2en i stedet for eneren dermed ball i hånd for Matey som kan avgjøre

Klokken 11:30

Matey Ullah vs Joakim Haugen

På grunn av problemer med internett har vi ikke fått oppdatert før nå. Matchen er godt i gang, og de interesserte har vel allerede sett på livescoren at Joakim leder 6 - 1. Joakim har vært sjefen på bordet og spilt bra, og safet Matey når han har hatt vanskelig legg. Joakim har imidlertid hatt en tendens til å lede mye i begynnelsen av matchene, for så å slippe motstander tilbake så i denne prestisjekampen kan alt skje...

Matey har nettopp hatt time-out, og er nå på bordet. Spiller et veldig dårlig legg, og bommer neste støt. Er imidlertid heldig med bommen, og Joakim har ikke en direkte puttmulighet.

Joakim spiller en veldig god safe. Matey bommer, Joakim ball i hånd og kyssmulighet på 9en.

Fikser den

1 - 7

Matti brekker. Dårlig spredning, men det går ball. Slamrer, Joakim på bordet.

Noen som følger med der hjemme?

Joakim bommer, og Matey er tilbake på bordet. Ikke lett bord. Matey spiller imidlertid bra nå, og har kun en vanskelig 9er igjen. Fikser den

2 - 7

Joakim skal brekke

Dårlig spredning, men går ball og han ser 1en.

Joakim spiller seg litt bort på 6en. Går for safe, ser bra ut for Joakim. Matey tenker...

Ballen klapser i 7 og i forløp. Joakim spiller imidlertid et veldig dårlig legg til 8en. Her kan alt skje... Joakim gjør jobben!

2 - 8

Matey brekker bra , 2 kuler forsvinner og han har legg.

Kenneth Bendiksen skal i ilden klokken 13:30. Er dessverre snart tom for batteri, så får nok ikke referert denne matchen...

Joakim er på bordet og har det ikke lett

Joakim spiller bra, og har bare 3 kuler igjen.

Matey reiser seg og takker for matchen når det gjenstår 2 kuler.

Gratulerer til Joakim, som skal spille igjen klokken 15:30 mot polske Karol Skowerski.

2 - 9

Klokken 15:30

Line Kjørsvik - J. Schwan og Ine Helvik - E. Kurzen

Matchene har startet

Både Ine og Line er på bordet, ser ikke så alt for vanskelig ut.

Ine må frem med reke. Line har fått et litt dårlig legg til 4en.

Line spiller seg bort, og tyskeren tar partiet. Safeduell på Ines bord...

Sveitseren spilte seg bort på legget til 9en, men gikk forvant og puttet....

Line sitter i stolen, men tyskeren har et meget vanskelig bord å spille seg ut på...

0 - 1 i begge matchene...

Line ser ut til å rote litt. Ine er på bordet med 5 enkle kuler igjen.

Ine tar partiet, mens Line er på bordet etter å ha safet tyskeren.

Line ligger under 2 - 0. 1 - 1 i matchen med Ine, og hun er på bordet. Ser enkelt ut

Ine leder 2 - 1. Line går for en 4 9 kombinasjon med reke. JADA! Redusering til 2 - 1.

Line på bordet, vanskelig

Ine sitter i stolen, og ser ut som om hun blir sittende en stund...

Fikk ikke med meg hva som skjedde i Line sin match, men tyskeren skal i hvert fall brekke...

Ine er på bordet, tar partiet og leder nå 3 - 1. Line er på 3en, men legget til 4en er et lite problem.

9-brekk fra Ine! 4 - 1. Line har kontroll, og tar partiet.

Line er på bordet. Ser ikke så veldig vanskelig ut.

4 - 2 i matchen mellom Ine og sveitseren...

Bør bli 3 - 3 i kampen med Line...

Line bommet med to ballengder. Tyskeren bommer også, men legger vanskelig igjen for Line

Begge norske i aksjon på bordene!

Line tenker lenge... Putter, og har bra legg til 9en. Dette fikser hun!!! Jada!! 3 - 3

Ine er på bordet med 3 kuler igjen, bør bli 5 - 2

Hardt brekk fra tyskeren, men Line komme raskt inn på bordet igjen...

Ine har tatt partiet

Line er på bordet. Vi får håpe at Line gjør det samme som Iselin gjorde i går, og vinner mot tyskeren.

Ine har ball i hånd, og da bør det vel bli 6 - 2.

Line misser, og tyskeren har et enkelt bord...

"Tyskeren spele som et dass", sier Kvaal

Line inn på bordet igjen, men litt kjipt... Ine sliter litt hun også...

Ine puttet 9en, men fikk forløp. Er fortsatt kuler igjen, så det blir ball i hånd til sveitseren...

Line har en meget vanskelig 7er, misser og legger igjen til tyskeren...

4 - 3 til "Helga"

5 - 3 til Ine

Ine har time-out

Line er plassert i stolen mot tyskeren... Håper kampene går raskere slik at vi kan få ladet opp pc´en til kampen klokken 17:30 ellers blir det vel alvorlige trusler fra både Tom og Kurt... :)

"Tyskeren spele som et dass igjen" sier Kvaal i det tyskeren nok en gang bommer en enkel ball. Dette MÅ Line klare

Ine brekker bra! Line spiller solid og nå er stillingen 4 - 4

Ine har 3 kuler igjen

Ine tar partiet og er på hill! :)

Line virker meget fokusert, og det ser ut som om hun har fått "killer"-blikket

Er mange kuler i nærheten av hverandre på Line sitt bord, men småspill er Line meget god på så dette tipper jeg hun fikser.

Ine spiller safe, og sveitseren jumper. Treffer ballen, og legger vanskelig igjen for jenta med gullhåret.

Tror det var kampens første utspill, signert Line! 5 - 4!

Ine spiller nok en safe

Batteriet ryker om et par minutter så vi flytter oss bort fra kampene for å finne en ladestasjon. Ser imidlertid ut som om jentene skal klare dette...

Kryss fingrene folkens

Har funnet en ladestasjon med finalebordene, og her ser jeg Line putter 9en. 6 - 4.

Ine er på bordet med noen få kuler igjen.

Line putter 4en, og har 3 kuler igjen.

Begge matchene kan avgjøres nå

Begge har 8en og 9en igjen. Ser enkelt ut...

Ine bommer 9en!! Line gjør ingen feil!!!!

Ine får en ny mulighet og ordner opp!!!

Begge jentene videre. Om ca en time skal Iselin i gang mot tyske Tanja K. Foreløpig står hun oppført på bord 7, men tror Tanja K er eneste tysker i aksjon så det er ikke umulig at hun blir plassert på et av de 3 finalebordene.

Klokken 17:30

Iselin Herland vs Tanja Kirschmann, Tyskland

Line Kjørsvik vs Tuulina Panula, Finland

Line vant brekket, men brakk tørt. Finnen er på bordet, men etter hva jeg har sett fra henne tidligere i turneringen så blir det både 2 og 3 sjanser i hvert parti...

Tyskeren brekker i kampen mot Iselin

Der kommer Line inn på bordet igjen, etter at finnen bommet. La seg imidlertid kjipt...

Tyskeren brekker hvit, og Iselin har ball i hånd på et "tenkebord"

Line gjør jobben, og er oppskriftsmessig i ledelsen 1 - 0

Midthullene her nede er virkelig kjipe, og det er rett før 2en ikke vil ned, men Iselin fikser det. Er på 4en nå, og har litt jobb med å få bra legg til 5en, som ligger utfor midt men gjemt bak 6en.

Iselin putter 4en, men klapser i 8 og får mørk ball... Ender tilslutt med ball i hånd til "Helga"

Finnen brakk ball, men har ikke legg. Her kommer nok Line snart inn igjen... Og det gjør hun der, med ball i hånd...

Tyskeren spiller rolig og sikkert og tar første parti. 0 - 1

Ser på live-scoren at Ine ligger under 1 - 0 mot svensken... Kvaal er der nede og ser på kampen, så kanskje vi får en liten "stemningsrapport" derfra snart...

Iselin brekker hardt og kulene sprer seg meget bra. Dessverre ingen ball på brekket, og tyskeren har legg...

Line er på 8en og bør klare dette.

Tyskeren bommer grovt!!!! Iselin inn på bordet

Line leder 2 - 0

Line brekker tørt... Iselin puttet 1en i midt, et meget bra støt. Dessverre trillet hvit 2 cm for lite og hun må spille safe på 2en... klarer ikke det, men er nå tilbake på bordet igjen etter at tyskeren bommer/safer... Vanskelig å se hva hun forsøkte på...

Iselin gir tyskeren ball i hånd etter å ha bommet på 2en...

Line har ball i hånd

Tyskeren spilte dårlig legg til 6en så her tipper jeg Iselin komer inn igjen!

Tyskeren putter og det knipses på tribunen... 3 kuler igjen...

0 - 2

Line må frem med hoppkø

Finnen på bordet. Og hun putter faktisk!!! Hun dobler en kule i midt og har nå kun 3 kuler igjen. Tror likevel det er litt for mange kuler for henne.... I forrige match spilte hun mot en spanjol, og jeg tror ingen av spillerne hadde mer enn 3 kuler på rad...

Finnet bommet, men det la seg kjipt. Finnen tilbake på bordet, og har nå 9en rett inn. Kan ikke gå galt...

Gjør ikke det, hun reduserer til 1 - 2

Tyskeren brekker meget bra, og dette ser ut som et utspill. Skal Iselin vinne denne kampen må hun nok vise sitt aller beste spill....

Finnen skal brekke. Brekker tørt...

Utspill fra tyskeren. 0 - 3

Line safer finnen...

Til orientering så er Iselin som eneste norske fortsatt på vinnersiden, så hun henger fortsatt med om hun skulle tape. Håper imidlertid på seier, da hun er på "riktig" side med tanke på å unngå Jasmin før en eventuell finale...

Iselin brekker nok en gang hardt, og ballene sprer seg. Men, igjen tørt brekk....

Line er på bordet og har 3 kuler igjen, men har spilt seg mørk bak 8en... Den var visst ikke mørk likevel, for Line er på 8en nå. Fikser dette, og tar ledelsen 3 - 1. Eneste mulighet for at finnen kan vinne denne matchen er hvis Line bommer mye og legger igjen enkelt....

Iselin gjør det vanskelig for tyskeren. Tyskeren tar et nybegynnerstøt og støter uten å sikte. Er likevel heldig, og legger det igjen litt småkjipt for Iselin

Line flakser 8en nedi, men får ikke noe legg på 1en...

Finnen er på bordet, men her er det problemer så her er jeg ikke bekymret...

Iselin har et vanskelig støt på 1, og treffer den for tynt... Sukker litt oppgitt nå. Kanskje på tide med en time-out for å trekke litt frisk luft og starte på ny??

Er det noen som følger med?

Ser at Ine er mye på bordet i matchen mot svensken, men har ingen mulighet til å se resultatet så må nesten stole på at live-scoren er korrekt... Da ligger i såfall Ine under 3 - 1

Bra spilt av Iselin nå! Men fortsatt må det jobbes på dette partiet

Line er allerede tilbake på bordet. Har et lite problem med 7en, men kan løse opp med både 5en og 6en

Iselin beklager at hun har flaks når 4en går nedi... Bra legg på 5en. Her er det ikke noe å beklage for, kjør på!!!

Line droppet å løse problemet og killet 9en i stedet. 4 - 1

Iselin dunker borti spilleren på nabobordet, og venter til hun er ferdig med støtet... Putter 6en kontrollert, men får vel ikke perfekt vinkel på 7en...

Iselin putter 7en, og hvit går i vant så mot midt. Treffer spiss og tyskeren rister på hodet. Iselin gjør seg klar til å støte. NEI, hun bommer på 8en!!! Men legger litt kjipt igjen til tyskeren...

Line er på bordet mot finnen, mens Iselin ikke klarer å safe tyskeren... 0 - 4

Sannsynligheten for at Iselin skal ta en time-out etter neste parti når det er hennes brekk er stor...

Line har tydeligvis bestemt seg for at finnen skal gro fast i stolen

Iselin er på bordet etter at tyskeren brekker tørt...

Line virker selvsikker, og endelig ser vi henne spille bedre enn hun har gjort under hele EM!

Ine ser ut til å få grisebank av svensken... Ligger under 5 - 1...

Line er snill og lar finnen få trene på støt, men hun har selvsagt spilt safe. Finnen bommer grovt, og Line har ball i hånd.

Iselin bommer en vanskelig ball, og legger litt kjipt igjen. "Helga" forsøker å spille seg safe, men klarer det ikke. Bordet ser enkelt ut, og her kunne kanskje Stevie Wonder spilt seg ut også! Iselin virker imidlertid litt ute av det så her er ingenting sikkert...

Iselin slamrer allerede på 3en...

Line lar finnen få trene litt til, men safe denne gangen også! :)

Tyskeren har 3 kuler igjen, men er ikke fornøyd med legget...

Tanja Kirschmann bommer, og dette SKAL Iselin klare

Line leder 5 - 1

Kun en vanskelig 9er igjen for Iselin

Iselin er i gang!!!

1 - 4

Kvaal sier at det er ingen god match mellom skandinavia, men svensken putter veldig bra... Leder 5 - 1 over Ine....

Næ, Iselin tok time-out :)

Finnen er på bordet. Line leder komfortabelt, og skal ikke kunne tape denne matchen... Line får overraskende nok ball i hånd, kanskje den 6 til nå i matchen.... Er virkelig stor forskjell på de beste og de aller dårligste her...

Iselin brekker fra andre siden

Line leder nå 6 - 1. Ine ser ut til å ha tapt siden hun tar købagen over skulderen og forsvinner... :(

Finnen ser ikke ut til å forstå noenting. Har nettopp vunnet komfortabelt mot en dårlig spanjol, og blir nå møtt av ei norsk jente som alle hadde regnet med var ferdig. Line spiller nå bedre og bedre for hvert støt!!!!

Tyskeren er på bordet... Forstår ikke hvorfor Iselin skal gi tyskerne så mye handicap hele tiden... Men hun kan ikke gi henne mer nå, nå må det bli slutt på bomming og med ball i hånd nå så kan hun ta partiet.

KANONSTØT av Iselin!!!

Etter et godt støt kommer det ofte et dårlig.... Spiller for hardt på 4en, men er fortsatt på bordet...

Line har safe mot seg. Kan umulig være finnen som har lagt igjen sånn... Line treffer uansett. Finnen har helt åpent bord og 6 kuler igjen.

Tyskeren har to kuler igjen, og her blir det nok 1 - 5.........

Finnen putter en langdobbel og kikker rundt seg for å se om noen så støtet...

Tyskeren tar partiet....

Tyskeren brekker dårlig, og Iselin inn.

Line gjør noe hun knapt har gjort i denne matchen, nemlig bommer... Ligger vanskelig til for finnen, men nå kan hun jo doble så kanskje hun forsøker på det....

Iselin spiller seg bort, og har mørk ball på 3en... Er tydelig oppgitt nå...

Finnen forsøkte seg på å putte direkte, og bommet. Line viste etterpå hvordan det skal gjøres. To kuler igjen, en lang 8er.

8en slamrer, og her kan finnen få et parti.

8en la seg litt kjipt, og finnen prøver på en forvant!!! Men hvorfor ikke, de andre støtene kan hun ikke så kan vel like gjerne forsøke seg på trickstøt....

Hun treffer ballen, og legger kjipt igjen til Line. Line virker litt irritert, og tipper det er pga at matchen fortsatt pågår....

Tyskeren fikk ball i hånd, men bommet allerede på neste støt... Kan det ha snudd?????

7 - 1 til Line!

Bra støt av Iselin.

Lavt batterinivå her, må flytte på meg....

Iselin spiller veldig løst, og velger å få en lang 8er... Fikser dette!!!

2 - 5

Skal det bli som i går?

Det er veldig vanskelig å legge godt opp på disse bordene, og man bruker ofte over et halvt minutt på å legge opp. Iselin har nå brukt ca 2 min...

Skifter brekk igjen...

Tydeligvis ikke dumt, får både ball og legg. Ingen problemer på bordet.

Lager problemer selv med å spille for hardt...

Forsøker seg på en safe, men er langt i fra vellykket.

Tyskeren bommer imidlertid med en gang, og drikker nesten hele glasset med vann i en slurk når hun setter seg. Er hun litt nervøs?

Ligger vanskelig for Iselin

Iselin bommer, og tyskeren putter en dobbel med den største ro.... Klarer imidlertid ikke å trekke bra på neste støt, og roter seg inn i noe tull. Klarer likevel å putte 5en, og nå ser det mørkt ut...

Veldig bra støt av tyskeren, men hva kommer etter et bra støt?

I dette partiet endte det opp med et dårlig støt, og dermed ble hun tvunget til å forsøke seg på en langdobbel på 9en med reke. Iselin er på bordet, men det ligger ikke lett...

Hun bruker lang tid på å sikte og måle, og støter. 9en stopper nesten i hull, men vil ned likevel. HUN KLARER DET!!! Tyskeren tar time-out

Smilet er tilbake på Iselin, og nå spilles sangen om Hyllestad også så nå kan ingenting gå galt. (U2 med Where The Streets Have No Name)

Nå reiser de Ukrainske spillerne hjem, selv om den ene 15-åringen er videre på vinnersiden i 9-ball.. De har ikke råd til å være her lenger. En startavgift per spiller tilsvarer 2 månedslønner...

Tyskeren brekker, får ball, men bommer en enkel ball etterpå. Iselin inn, men det ligger ikke så veldig enkelt nå. Tyskeren drikker et nytt glass med vann i en slurk.

Jeg dypper fingrene i tabasco før matchene, for da lar jeg være å bite negler... Tror du må være med som publikum neste år Kurt! :)

Tyskeren safer Iselin, men her er det en enkel forvant og safe tilbake.

Iselin på bordet, og det ser ikke umulig ut dette... Må bare fikse 2en så ser det overkommelig ut

Er på 5en nå. Er veldig mange i salen som snakker og snakker nå, håper det ikke forstyrrer Iselin...

Nok et mesterstøt av Iselin. Riktig vinkel på 8en, og dette ser bra ut!!!!

Jada, kun 9en igjen.

STERKT

4 - 5

Merkelig, men Iselin skifter brekk igjen, selv om det fungerte meget bra sist... Går ball, dårlig spredning, og vanskelig legg...

Iselin har mer enn nok selvtillit nå, og lager ballen og får perfekt legg!

Kan løse opp 7en og 9en med 3en, og da er det et enkelt bord igjen.

Tyskeren ser ut som en taper på stolen

Iselin fikser både 3en, løser ut, og 4en såvidt. Vanskelig på 5en, etter at hun klapset borti den....

Det holder!!! Veldig lang 7er....

Det måtte komme en bom til slutt.... Rett inn for tyskeren

4 - 6

Tyskeren brekker hardt, får god spredning, legg til 1en men ikke ball! Iselin inn!!!

Iselin traff 4en og lagte det litt vanskeligere for seg selv... Trenger ikke dette nå!!!!!!!!!

Tyskeren tar en liten slurk av sitt tredje vannglass, ser litt mer sikker ut der hun sitter....

Iselin spiller seg mørk bak 9en, men går forvant og treffer 3en og legger litt vanskelig igjen for tyskeren. Ikke verre enn at hun kan klare det, men nå er det mye publikum til denne kampen, som vel er den siste kampen i denne runden....

Så ut til å bli stresset, hun misset i hvert fall på legget og ble tvunget til å spille safe. Hvit og nr 4 ved hvert sitt kortvant

Iselin spiller et dårlig støt og legger igjen midt i hull. Tyskeren bommer i hjørnet, og 5en triller langs kortvantet og slamrer i det andre hjørnehullet. Iselin inn, og putter! Har nå en 6 7 kombinasjon, og deretter en enkel 8er og enkel 9er...

tenker

Kombinasjonen er unnagjort, og er nå kommet til 8en...

Iselin fikser det!

5 - 6

Iselin skal brekke

Bruker lang tid på å legge opp. Tyskeren snakker med publikum på tysk, noe som ikke er lov. Hun blir stresset når dommeren kommer bort og stiller seg ved siden av stolen...

Iselin sliter med å legge opp.

Iselin brekker ikke ball, men det er nok av problemer på bordet og mørk ball til tyskeren. Iselin kommer garantert inn igjen... Tyskeren melder push

Iselin klarer ikke å putte, og hvit stopper 2 mm før den havner i midt. 1 - 2 - 3 - 4 og 5 sekunder. Tyskeren inn....

Tyskeren bommer, men legger safe. Har øvd seg på engelsk og stotrer frem sorry. Iselin måler vinkler, og putter forvant!!!!!!! Til og med tyskerne knipser!

Etter et godt støt og bla bla bla.... Tyskeren inn

Og Iselin inn

Er et vanskelig bord, mange tilskuere og kamp om kvartfinaleplass. Her gjelder det å ha bedre psyke enn det Kurt har foran skjermen der hjemme.... Iselin har det, putter 3en, har legg til 4en, men 5en ligger vanskelig...

Iselin slamrer og er oppgitt, men tror ikke det var det verste som kunne skje. Overlater problemet til "Helga"

Hun forsøker å gå for en kombinasjon på 9en, men klarer det ikke. Iselin er på bordet, og har en vanskelig 5er. Tar hun den ser det ut som det skal bli hill-hill

BRA

Feiler 7en....

Tyskeren putter, og får legg på 8en.... Putter 8en, men gjør et RÆVVASTØT til 9en

Men det holder for tyskeren...

Nå skal Iselin spille mot svensken Ine tapte for...

Line Kjørsvik - Izabela Lacka, Polen

Iselin Herland - Estelle Bijnen, Nederland

2 - 0 i matchen til Line. Iselin er ute og trekker frisk luft.

Line leder 3 - 0. Spiller meget bra, og har "killer"-blikket.

Har flyttet meg til Iselin sitt bord, da det ser ut som om Line fikser dette uten problemer

Iselin har lovet Kvaal å starte å ta partier fra starten av, og slutte å dele ut handicap

Iselin holder ord, og starter med utspill!

1 - 0

"No spelar eg bra, så no ska det gå bra!" sa Iselin til Kvaal før kampen... Vi krysser fingrene....

Estelle brekker meget bra..... Skal hun også ta utspill?

Utspill

1 - 1

Referenten stikker og tar en liten matbit, følg med på live-scoren i mens...

Iselin er på bordet, og det ser enkelt ut... Kun 32% igjen på batteriet, så dette bør gå kjapt...

2 - 2

Tar lang tid å legge opp kulene....

Fra og med i kveld blir bordene tappet...

Dårlig brekk

Estelle flakser inn nok et støt... Ikke si at det blir en sånn match...

9en igjen

2 - 3

Vanskelig bord, Estelle er på filten

Iselin får en safe mot seg, finner hoppkøen

"Æ må piss, har mått piss i fler partier nå" sier Line, og mener at time-out er tull så lenge man er i dytten.

Hun vant 7 - 1, og Ine sier at det var ikke fordi motstanderen var dårlig.

Iselin fikset hoppet, men det la seg vanskelig. Burde safet nå, men putter og får dårlig legg

2 - 4 Sorry folkens, tomt for batteri så dere får holde dere til live-scoren...

Vi smetter inn for å fortelle at Iselin tapte 7-2. Estelle spiller sikkert og bra ok skysser siste nier

Lørdag og kun sluttspill

Eneste norske deltaker igjen er Line som møter tske Benz. Stillingen nå 4-3 til Line Med Benz safet på bordet

Line spiller bra kommer innpå en tilnærmet safe.

Daniele, som den tyske heter, vinner safe duellen, men Line kommer på bordet igjen på 6 eren

ser lett ut for Line og hun tar dette 5-3

Line er i slaget i dag. Dette lover godt.

Linner misser en vanskelig treer, men legger vanskelig igjen. Daniela putter, men må kjøre en kombinasjon

Det gikk ikke og Line er på bordet igjen 7 8 9 igjen nå

Line safer. Og det er en bra safe hun hopper!!!!!

Det ble ikke hopp, men a bomma lell. Line trenger kun disse tre for å lede 6-3 og gjør det KONGE

Line leder 6-3 er på bordet med 4eren. Det er safe, men Line spiller safe tilbake. Daniella bare rister på hodet. Daniela er rutinert og vet at ingenting er avgjort før siste 9er er i hullet.

Daniela kommer inn på åpent bord. oi oi oi oi oi Midthullene har vært vanskelige her nede, men at den ballen fra Daniela skulle slamre hadde jeg aldri drømt om. Line på bordet 3 baller igjen

Line har match igjen klokken 12!!!

Vinner hun den blir det troligvis tv-match mellom Jasmin og Line klokken 14

Line er godt i gang og leder 3 - 1!

Line virker vanvittig fokusert, så tror nok hun fikser denne matchen også.

På bord 2 spiller Feijen mot Drago. Feijen bommet, og før han hadde satt seg så hadde Drago puttet to kuler, og på under 1 minutt spilt ut de resterende 6 kulene.

Line er på bordet, 6 kuler igjen

Line leder 4 - 1

Line skal brekke nå

Beklager at det blir litt lite oppdateringer her, men jeg klarer ikke å la være å kikke på matchen til Drago. Det er en veldig underholdende match!

Line bommer, 7 kuler igjen på bordet

Motstanderen til Line bruker lang tid på å tenke...

Tony Drago hadde nettopp en kanonsafe mot seg, og brukte hele 5 sekunder på å finne ut hvordan han skulle løse det. Vi er usikre på om han reiser seg i støtet, eller om han er ferdig med gjennomføringen før han reiser seg. Det går helt vanvittig kjapt, og han har ikke bommet en ball enda!!! :)

Line er på bordet med en safe...

Line ordner opp, men gjør det vanskelig for seg selv på neste støt. Hun spiller likevel ganske solid, og denne matchen skal hun ikke tape.

Line ordner opp to vanskelige baller, og leder nå hele 5 - 1

Line spiller også utrlolig raskt og selvsikkert. Motstanderen har time-out nå. Vinner Line denne matchen er hun sikret medalje.

Line spiller seg litt bort... Er fortsatt på bordet...

Safeduell

Lines motstander har brukt 2 minutter på å tenke på ett støt, med to kuler igjen...

Tar partiet.

5 - 2

Ser ut til å bli 6 - 2

9en igjen

Miss!!!

og miss... Line fikser det!

6 - 2

Line har 5 kuler igjen...

Safeduell LINE VANT!!!

semifinalen mot Jassi starter kl 14:00. I duellen mellom dem så er det Lines tur til å vinne. Line er i dytten nå og hele norske laget har tro på at det skal gå veien.

SEMIFINALE EM 9-BALL DAMER

Lørdag 01.04.2006 Klokken 14:15

LINE "Rockstar" KJØRSVIK, NORGE vs JASMIN R. OUSCHAN, ØSTERRIKE

Kampen går på tv-bordet

Spiller om brekket nå... Jasmin starter å brekke. Distansen er 9

Jasmin brekker to baller, og har legg

Jasmin misser på 3en, men hvit havner safe bak 9

Line jumper inn 3en, og har legg! Ser ut som om det skal bli 1 - 0

Kun to kuler igjen...

Line virker veldig fokusert, og hun tar partiet.

1 - 0

Line brekker. To kuler ned, og legg

Ferdig med 2en, og resten ser enkelt ut. Ikke optimalt legg på 9en, men dette bør hun fikse

2 - 0

Jasmin brekker hardt, har ikke full kontroll på hvit. Brekker to baller, og er på 2en. 2en ligger enkelt til, problemet er å få legg på 3en da den er sperret i begge hjørnehullene.

Jasmin spiller rolig på midthullet, sannsynligvis fordi midthullene er sykt vanskelige her og slamrer hvis man legger litt fart på. Hun bommer, og Line er på bordet. Bør bli 3 - 0, og Lines brekk

Bra spilt av Line!

3 - 0

Line skal brekke nå. Hun har enda ikke bommet en ball...

Brekker meget bra. Hvit midt på bordet, 2 kuler ned og legg. Ingen store problemer. 7 ligger litt i veien for 6en, så må kanskje på den andre siden.

Line spiller seg mørk bak 9en etter å ha puttet 2en... Frem med jumpkø

Jumper, treffer, men 3en går i spissvant. Legg til Jasmin, som ser sint ut.

Bra spilt av Jasmin. Oioi, Jasmin bommer nok en rolig ball i midt!!!

Line straffer Jasmin for feilene, og øker ledelsen

4 - 0

Jasmin forstår nok ikke hva som skjer, hun pleier normalt selv å lede 4 - 0 etter 20 minutters spill. Dette er vel den eneste matchen i EM til nå hvor Jasmin har møtt skikkelig motstand. Ser ut som om de andre jentene feiler dobbelt så mange baller som vanlig når de møter henne...

Jasmin velger å ta en time-out

Jasmin brekker hardt. Får ball, men vanskelig bord.

Putter en 1 4 kombinasjon, og forsøker seg deretter på å safe 1. Line ser ballen, men kan ikke putte den. Spiller en kanonsafe tilbake

Safeduell...

Ball i hånd til Jasmin. Ser enkelt ut. Jasmin spiller legg for å doble i midt. Fikser det, og har 4 kuler igjen. Dårlig legg til 8en... Frem med reke. Hun slamrer 8en!!! Men den går til slutt.... Putter 9en...

4 - 1

Line brekker 1 ball. Har ikke legg på 1en...

Feiler safeforsøket, og Jasmin har legg. Treffer stang inn igjen... Nå ser det ut som om det bør bli 4 - 2

Jasmin spiller dårlig legg på 9en. Men hun putter.

4 - 2

Brekker ball og har legg. Må jobbe litt med bordet, men bør være utspill og 4 - 3

Det er en meget velspilt semifinale

4 - 3

Lines tur til å brekke... Brekker soft, får hjørneball og har legg. Bit fra deg nå Line!!!

Godt støt av Line på 2en. Border ser enkelt ut! 3 kuler igjen nå.... Putter 6en og har godt legg på 7en til å få legg i hjørnet på 9en...

5 - 3

Jasmin brekker ball, men har ikke legg på 1. Gjør det vanskelig for Line.

Litt flaks fra Line, og meget vanskelig for Jasmin

Jasmin går forvant, treffer 1, men hvit snurrer ned i hjørnet... Ball i hånd til Line! Her bør det bli 6 - 3 og Lines tur til å brekke og spille seg ut :)

Får ikke nok trekk på 3en, men har legg til å putte 5 i midt...Hever køen og putter, men får ikke noe bra legg til 6en... Skal hun gå for dobbel?

Tenker lenge...

Line spiller offensivt og går for en vanskelig dobbel, men den går ikke... Legger seg kjipt for Jasmin...

Jasmin bommer, men er heldig med måten det legger seg på. Line går for nok en vanskelig dobbel, klarer det ikke, og her skal Jasmin gjøre jobben.

HUN MISSER 9en!!!!!!!!!

6 - 3

Jasmin er nesten på gråten, og dette vil hun inn og hevne!

Line brekker bra, og har legg

Nok et utspill av Line! Meget bra spilt!!!

7 - 3

Jasmin brekker ball, har legg, men en lang ball. Neste ball ligger på andre siden av bordet.... Vet ikke helt hva hun skal gjøre, og bruker lang tid på å tenke...

Putter 1 og spiller stoppball. Safer Line, men ikke godt nok... Jasmin rister på hodet. Line bruker litt tid på å planlegge.

Er i gang med putting. Får hun bra legg til 4en nå så bør det være gjort

OIOIOI, hvit går nesten i midt, men stopper 2mm fra forløp!!

8 - 3

Line brekker ball igjen, og har legg. En skjelden bom.... Jasmin er langtfra fornøyd med legget, men tror det skal holde.

Kunne ikke putte ballen, og gikk forvant og forsøkte seg på en safe. Ble ikke mørk, men lang ball.

KANON av Line!!!!

Spiller ikke kjempelegg til 6en, men dette er barnemat for Line. Nok et godt støt av Line, og hun har kun 3 kuler igjen for å være sikret finaleplass!!!

NEI. Hun treffer 9en, og må doble 9en

Den var visst fift-bar, men det ble for tynt fra Line. Legger seg i hull

8 - 4

Jasmin brekker ball, men det legger seg helt mørkt... Melder push, og får den tilbake.

En meget god dobbel av Line, har legg på 2en, og deretter venter 6en.

6en er nede, og bra leggspill

Litt flaks med legget til 9en, og VELDIG BRA LINE!!!!

9 - 4

Finale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bare for å ha sagt det dette var en kjempeprestasjon av Line. Em frem til nå har vært tungt for henne og hun beviser hvilken stor idrettsutøver hun er med å vinne over STORfavoritten Jasmin Ouchan. Det er ikke mer enn 4 uker siden Jasmin vant over Line i VM Taiwan og dette var en skikkelig revansje.

Line er nå 100% fokusert på å fortsette i samme gir inn i finalen også. Dette bør det bli oppslag av i pressen. Alle dere som kjenner noen som kjenner noen bør gjøre det dere kan for å å denne unike hendelsen i aviser, tv, radio osv.

Roy kommer til å kommentere finalen vi andre skal stå med flaggene og heie. GO LINE GO

Finalen går på bord 3, og er det bordet som er lengst borte fra tv´en. Matchene starter klokken 16:30.

I finalen på herresiden er det sveitseren som Matey Ullah tapte for som er overraskelsen. Spilte vanvittig bra og bestemt når han moste Niels Feijen 11 - 4 i semien.

Jeg har overtatt plassen til Betandwin, som tydeligvis har tapt nok på dette mesterskapet og forlatt spillearenaen...

EM 9-BALL DAMER 2006

Lørdag 01.04.2006 Kl 16:30

Line "Rockstar" Kjørsvik, Norge vs Katrine "Kat" Jensen, Danmark

Distanse 9, annenhvert brekk

Katrine Jensen, Niels Feijens samboer, er overraskende i finalen. Er en spiller som overrasket alle med 3.plass i fjor. Har aldri nådd opp i store turneringer, og Line er klar favoritt i denne matchen. Flere har kommentert at Kat for første gang spiller med et smil, noe som tydeligvis virker inn positivt på spillet hennes. "Kat" er en seig og treig spiller, og hennes matcher er alltid de siste i hver runde...

Spillerne er nå blitt introdusert, og de spiller om brekket.

PARTI 1

Line starter

Brekker 2 baller, og har legg.

5 igjen...

Slamrer 5en...

Katrine putter to, er på 7en... Lager den fint, får bra legg på 8en, måler vinkel.

9en igjen, og lager den!

0 - 1

PARTI 2

Katrine brekker også soft, lager ball og får legg. Ingen problemer.

Bommer på 2en, men treffer den på tilbakeveien og unngår ball i hånd. Legger seg imidlertid nesten rett inn for Line.

Line ser ut til å ha beholdt fokuset fra den "egentlige" finalen, og rydder bordet!

1 - 1

PARTI 3

Brekker igjen to baller og har legg. Ingen problemer på bordet

5 kuler igjen.... har 5en i samme hull nå som hun slamret sist, nokså likt støt...

Bruker lang tid på å sikte...

Gjennomfører støtet skikkelig, og den ligger midt i potta!!!

Ikke perfekt legg til 8en, og hun tenker...

Godt støt av Line, kun 9en igjen og den fikser hun!!!

2 - 1

PARTI 4

Katrine skal brekke. Brekker soft, en kule går. Ser 1en, men det er ikke lett...

Går for en kombinasjon, putter, men legger seg safe. Kat finner frem hoppkøen

Treffer, men går ikke ball. Lang ball for Line.

Line spiller med stor ro og man kan nesten se gullet i øynene på henne. Gjorde et meget godt støt på 4en, og fikk perfekt legg på 5en...

Oi, hun bommet 5en...

Igjen legger 5en seg midt i hullet for Katrine, og bordet ser meget enkelt ut... Katrine gjør ingen feil

2 - 2

PARTI 5

Line brekker ball, men får for første gang på lenge ikke noe legg...

Pusher og Kat er på bordet. Kat måler opp med tanke på å forsøke å lage 2en... Bommer mye, og samtidig går hvit i forløp. Ball i hånd til Line

5en er borte, så det ser ikke ut til å bli det samme som sist... Trekker litt langt på 6en, og gjør det vanskeligere enn nødvendig på 7en...

Bommer

Kat putter 7en, men gjør det vanskelig for seg selv...

Bommer 8en, men legger vanskelig igjen for Line... 8 i vant, hvit såvidt ikke mørk bak 9.

Line forsøker dobbel i midt, bommer, men laaaang ball for Kat. Bommer...

Nesten lik ball for Line...

Line putter, men får nesten samme legg til 9en...

JADA

3 - 2

PARTI 6

Kat brekker 2 baller, og nesten 9en i midt. Kan se 2en, men både 3 og 4 sperrer hjørnehullet

Kat forsøker en safe, Line svarer med å nesten doble 2 i 9 og i midt. 9 treffer spissvant. Kat er tilbake på bordet. Løser problemet med 3 og 4. Må spille godt for å få legg på 6en... Tror hun ser 6en nok til å lage den... Gjør ikke det, og Kat forsøker å safe Line. Line bør klare dette! Putter sikkert. To kuler igjen

Ingen problem!!

4 - 2

PARTI 7

Line skal brekke. 2 kuler, 1 ligger i hull, og dette lukter det utspill av

Kling, men putter likevel. Er ikke fornøyd med legget, og dommeren pusser hvit

Putter 4, men vanskelig 6er...

Tipper det er ca 150-200 tilskuere til finalene. God stemning, og alle får mye applaus når de tar partier.

Line får også applaus i partiene, som her når hun fifter kanon med reke. Bruker reken også på neste støt, og lager 9en.

5 - 2

PARTI 8

Katrine gjør seg klar til å brekke. Brekker ball, og har legg. Er imidlertid til det vanskelige midthullet, og hun må bruke litt fart her... Hun treffer spiss-spiss-ut.

Line får et vanskelig legg, putter den, hvit klapser i en kule og fyker mot hjørnehullet. Slamrer, men legger seg bak spiss. Line skal koffe, men koffer rundt 2en og i det andre hjørnehullet.

Katrine tenker og tenker... Hun støter for svakt på 3en, og den kommer ikke bort til midthullet. Ball i hånd til Line!

Putter 4en, men klapser i 5 og får safe bak 9... Finner frem hoppkøen... Treffer, men putter ikke..... Legger seg mørk for Kat. Og Kat tenker og tenker... Forsøker en forvant, og treffer og legger den mørk til Line. Den var ikke helt mørk, for Line forsøkte å fifte den i hjørnet. Klarte det ikke, og Kat har åpent bord.

Kat rydder bordet

Kan vel trygt si at det ikke er samme kvalitet over spillet i denne matchen som i den forrige.

5 - 3

PARTI 9

Line brekker, får 2 baller igjen. Ser 1en, men den er vel ikke puttbar... Bordet er forøvrig åpent...

Line forsøker å safe bak 6, men Kat ser ballen og forsøker å safe Line bak 3en. Klarer det ikke og Line har lys ball

Line putter bra, men sliter litt mer med leggspillet i denne matchen. Men det holder i massevis!!!

Line rydder bordet

6 - 3

Trykket oppdater nesten litt for kjapt der. Hvit gikk mot det andre hjørnehullet, men stoppet like før... phuh...

PARTI 10

Kat brekker 2 baller, har lys ball, men ikke kjempelegg til putt.

Kat safer

Kat er tilbake på bordet etter en snarvisitt fra Line. Har 5 enkle baller igjen. Gjør det vanskelig for seg selv... slamrer

Line måtte koffe, og putter, men får samtidig forløp...

6 - 4

Line tar time-out

PARTI 11

Brekker 1 ball, har legg, men 3 5 og 6 har samlet seg. Line putter og løser opp, og "eier" bordet.

Line spiller seg litt bort på 7en... Applaus til Line for det gode safe-støtet

Ball i hånd og enkelt bord for Line med tre kuler igjen

7 - 4

Der ble Ralf Souquet Europamester i 9-ball i herreklassen!!!

PARTI 12

Katrine brekker ball, men får ikke et lett bord. Kat forsøker å safe Line, men legger kjempeåpent tilbake...

Line slamrer 8en!!!!!!

Kat "stjeler" partiet

7 - 5

PARTI 13

Line brekker ball igjen, men 5en legger seg mellom 1 og hvit... Line forsøker seg på en forvant men treffer 5... Ball i hånd til Katrine...

Katrine rydder opp til tross for å ha spilt et par dårlige støt...

Plutselig er spenningen tilbake i matchen!!!

7 - 6

Der ble Roy Kimberly Europamester i 9-ball i rullestollklassen!

PARTI 14

Katrine brekker. Ingen ball, men får forløp. Ball i hånd til Line. Line forsøker seg på en safe...

Katrine jumper, men putter ikke ballen. Line tilbake på bordet.

Bra støt av Katrine etter en safe fra Line...

Mye safe her nå, ikke alt bevisst...

Line tilbake på bordet og vi har lys ball!

Litt safing, og Line er atter en gang på bordet med ball i hånd... 4 9 kombinasjon

8 - 6

PARTI 15

Line brekker ball, ser 1en, men er den puttbar? Forsøker seg på en safe, men legger igjen lys ball til "Kat".

Line er tilbake på bordet. Tenker... Dobler 1 i 5 som ligger i hjørnehull. Får applaus. Putter 1en, og har nå en 2 9 kombinasjon...

Klarer ikke kombinasjonen, og legger igjen til Kat

Ser ut til å bli 8 - 7...

Bommer grovt på 8en, og med litt fokus så tar Line dette

9en igjen, vanskelig... dommeren pusser hvit...

Safe til Kat... Forsøker dobbel, klarer det ikke.. Line på bordet.... Helt rolig i salen....

WE HAVE GOT A WINNER!!!! JIPPI AY AY JIPPI JIPPI AY!!!!

9 - 6