Ine J. Helvik si pulje
Ine 2 - 5 Ji-Won Hyun
Ine 0 - 5 Shu-Pin Kao
Ine 1 - 5 [amerikansk]
Ine 5 - 1 Estelle Bijnen
Ine 5 - 3 Pan Xiao-Ting

Line Kjørsvik si pulje
Line 5 - 3 Valerie Finnie
Line 5 - 4 Yuan-Chun Lin
Line 5 - 4 Yukiko Hamanishi
Line 3 - 5 Adriana Villar
Line 5 - 4 Akio Otani


Reisebrev
Dato: 26.02.2006 12:49:49

Da er vi på plass i Taipei. Skal sørge for at utøverne våre presterer 100% i hver match. Selve turneringen starter ikke før onsdag og jeg kommer til å holde dere oppdatert.

Kvaalen


Dato: 27.02.2006 04:42:59

Hei igjen

Været her nede er ikke som forventet, likevel varmere enn i Norge med ca 15-17 grader og overskyet.

Jeg og Line var og tittet på forholdene der de spiller kvalik rundene. Salongen ligger i 9 ende etasje med ca 20 pool og 2 snookerbord. Om ikke det er nok så stopper heisen i 6 etasje når vi skal ned igjen og der er det også en salong med minst like mange bord.

Snakket også med Jasmins trener, han sier det er en salong i hver eneste gate her og det er ingen småby, 6 millioner innbyggere tror jeg (sjåføren sa 60 000, men han var ikke stødig i engelsk vi tolket det til 6 mil.).

Ine og Line er på shopping nå (jeg valgte å la de ta det uten meg) senere skal vi se på verdens høyeste byggning.

Vi har sovet bra første natten her nede. Det er bra med tanke på oppladingen for jentene.

For Biljardforbundet i Taipei, Taiwan.
Knut Kvaal Pedersen


Dato: 28.02.2006 12:51:38

Hei folkens

Første match for jentene er i morgen:

Line kl 13:00 Møter Valerie Finnie GBR
Ine kl 14:00 Møter En spiller som er kvalifisert inn hmmm vanskelige navn har det ikke før i morgen. Men antageligvis en god spiller for kvaliken har vært tøff.

Norsk tid er -7 timer så da blir det på kvisten for dere

Line 0600
Ine 0700

Følg ellers med på http://sport.videoland.com.tw disse filmer hele greia og sender veldig mye "live" på en av de 120 kanalene vi har her nede (skal nok finne den).

Det regner enda, men er varmere.

Kvaalen


Dato: 28.02.2006 13:41:14

 

Dag 1 og 2.

Troppen, som består av Ine Helvik, Line Kjørsvik og lagleder Knut Kvaal Pedersen, tok av fra Gardermoen flyplass klokken 16:10 lørdag 25.2.06. Været var det vakreste østlandet hadde sett så langt i 2006, strålende sol og riktig påskestemning. Et KLM fly 737-900 fører oss trygt til Amsterdam. Etter et kort opphold på Europas største flyplass bærer det inn i nytt KLM fly, denne gang en 747-400. Dette er et fly med to etasjer og var for noen år siden verdens største passasjerfly.

Vel inne i giganten, som for øvrig er helt full, er vi heldigvis tildelt tre seter ved siden av hverandre. Ine forlanger å få sitte innerst med vinduet, Line i midten og meg ytterst. Begge jentene som har reist mang en gang ute i den store verden forklarte undertegnede om hvor bra dette flyet var. TV i seteryggen foran med diverse valg av filmer, eget kamera under flyet som filmer ned på bakken som vises på skjermen, spesialseter for lange turer. Alle disse trivielle egenskapene hadde da ikke dette noe eldre flyet. Selv om det var litt nedtur så skulle vi likevel konsentrere oss om å sove på denne 15 timers turen. Ine og Line tok hver sin Imovane (en ufarlig innsovingspille) rett etter middagen vi får servert. Alle tre valgte en rett med ris istedenfor pasta selv om vi sannsynligvis ikke får noe annet de neste 10 dager.

Denne turen er lang, skjøl sov jeg maksimum 2 timer til sammen. Viktigst er det likevel at jentene sover så mye som mulig og det går bra. Line sover faktisk i alle de stillingene hun gjør til vanlig så dette er et eget show i seg selv. For eksempel, bena oppi ansiktet på Ine og hode på skulderen min og omvendt. Heldigvis får vi også et lite stopp i Bangkok for å slippe av noen solsultne europeiske turister. Det er godt å få strekke litt på bena å trekke litt frisk luft.

Vel fremme i Taipei møter vi styrt regn og 15 grader, helt ærlig så var vi helt enige om at det her skulle være strålende sol og ca 25 grader, men været får man som kjent ikke gjort så mye med. Klokken er nå 11 hjemme, her nede er den 19 og allerede mørkt. Vi blir hentet av en hyggelig kar som dessverre ikke kan noe særlig engelsk, men flink sjåfør er han og det bør en være her nede. På vei til hotellet ser vi verdens høyeste bygning og alle er samstemte om å ta en sightseeing der.

Hotellet er av ypperste klasse og er finere enn forventet midt i sentrum av Taipei. Ine og Line bor på dobbeltrom og Kvaalen enkelt. Rett etter innsjekkingen blir Ine ringt av en av sine Østen kontakter og forsvinner i foretningsmiddag. Line drar med seg undertegnede for å se på lokalet der det spilles kvalik. På et biljardsenter med ca 20 bord i 9ende etasje foregår moroa. På vei ned med heisen stopper denne i 6 etasje der er det også en salong med minst like mange bord.

Vi finner en butikk, som det virkelig er nok av og som alle er åpne denne søndagskvelden, kjøper noe vann og brus. Ine kommer oss i møte når drosjen stopper utenfor hotellet og alle tre mener det nå er best å komme seg i seng.

SIMG0225.jpg


Dag 3.


Opp kl 9 etter en god natt søvn. Line som sov desidert mest under reisen våknet kl 6, men er likevel godt utvilt. Ser ut som vi raskt og smertefritt kommer inn i ny døgnrytme. Ved frokostbordet treffer vi også treneren til Jasmin Ouschan fra Østerrike, en av de store favorittene til å vinne mesterskapet, han forteller at selve hovedturneringen skal være i bygget på andre siden av gaten i forhold til hotellet. Neste på programmet er da shopping, Line og Ine kommer seg av gårde og får følge av den tidligere nevnte treneren. Kvaalen blir igjen for heller å ta noen småturer rett rundt i kvartalene der vi bor.

På ettermiddagen blir det ut å spise. Restauranten, som ligger nær hotellet, ligner mer på en meget stor sportsbar. Maten er av det gode slaget og til en rimelig penge. Jeg har en biff med pommes frites som koster ca kr 150 inkludert brus og tips (dyreste retten som var). Det er fullt mulig å spise seg mett på samme sted for 60 – 70 kroner. Artig var det også å se reklamesnutt for VM på en av fjernsynene.

Ine og Kvaal praier en drosje og satser på å finne en av minst 200 salonger i byen med over 30 bord. Igjen så havner vi i niende etasje i en prikk lik bygning som sist, men denne gang i en ny biljardarena. Etter å ha stått i kø noen få minutter!!! Får vi tildelt bord. VI får ikke utlevert kuler, disse er allerede på bordet. En ung kanskje best beskrevet som gutt kommer og pusser kulene for oss før vi skal spille. Han har med seg et håndkle, legger hele settet oppi, pakker det inn og så snurrer han det hele rundt og vips så er bordet klart for oss. Det er ikke bare vi som får denne servicen, dette er et fast ritual hver gang noen hyrer et av de 35 strøkne 9 fots bordene bordene.

Under denne treningskelden oppleves noe som dere alle skulle vært vitne til. Brått kommer det inn tre karer, de bærer to store verktøyskrin, en kompressor og en del løst verktøy i tillegg. Kommer mot der vi er og stopper ved nabo bordet. Jeg hadde tidligere undret meg over den stabelen som var så velplassert under den ene ballfangeren og nå kom svaret. ”Biljardbord Busters” kaller vi dem fra nå. Altså tre menn med alt det verktøy, kort rådslag ved bordet, to stykker tenner hver sin sigarett. Så setter de i gang med å demontere fangeren, får den av, får så alle å jobbe intenst med å rette feilen. Litt av et syn.

Kvelden avsluttes med en artig taxisjåfør på veien hjem. Han hostet og gryntet kontinuerlig og telefonen ringte 4 ganger på den korte turen.

Fremdeles ingen klar himmel, men det kommer vel når vi skal tilbringe all tid inne.

Kvaalen


Dato: 28.02.2006 17:20:43 

Dag 4.

En god natt med søvn. Enda litt uvant å st opp midt på natten norsk tid, men det blir enklere.

Frokosten her nede er ikke som hjemme og jentene bestemmer seg for å kjøpe måltidet utenfor hotellet i morgen. Vi velger alle tre den amerikanske varianten, som består av 2 speilegg en skinkebit og litt syltetøy. To toast, samt en oppskåren appelsin følger også med. Som sagt det blir heller noen bakervarer på hjørnet første turneringsdag.

VM har en annen type dresskode enn i turneringer i Europa og nå blir det, etter litt trening, shopping etter spiller antrekk.

Da er alt klart for Verdensmesterskapet og først er det offisiell åpning med påfølgende pressekonferanse. Det faktisk litt rart, tv-kamera fra 5 forskjellige selskaper, representant fra Sky Sport og diverse journalister med mer. Dette lover meget bra for fortsettelsen.

Så selve åpningen, konferansieren bruker 10 minutter på å fortelle en hel masse på kinesisk, beklager, men mengden gjør at jeg ikke får tid til å referere dette her. Neste på scenen er i denne rekkefølgen, presidenten for forbundet i Taiwan, viseministeren for sport i Taiwan, hovedsponsoren, tv-produsenten for det selskapet som skal filme hele balletten. Hele seansen er over på ca 40 minutter og alt oversettes til engelsk etter hvert.

Del to av åpningen går i å presentere hver spiller med navn og kontinent. Et gigantisk puslespill er også laget for anledningen, en representant for hver verdensdel skal da sette inn rett brikke for hvor de kommer fra. Line er selvsagt rett kvinne fra Europa og treffer med brikken.

Gruppebilde skal tas og med kameraer av alle varianter og 48 deltagere som skal organiseres så blir også dette en severdig forestilling.

Informasjon om turnering og regler intet vi ikke har kunnskap om fra før, eneste som er vert å kommentere er: ”Dommeren legger opp, spilleren sjekker opplegget (2-3 sekunder), ok så brekkes det, ikke ok så legges det opp på ny, spilleren kan igjen kontrollere, men poenget her er hun får ikke lov å be om enda et” Begrunnelsen for å innføre dette er i hovedsak for å spare tid.

Det er 15 minutters pause, kanapeer (+ noe annet rart) og kaffe serveres. Jentene treffer og får snakket med mange kjente fjes. Kvaalen menger seg med andre representanter fra andre land og kontinenter.

Vi befinner oss nå faktisk nede i tredje underetasje på byens desidert fineste hotell (en kaffekopp til 250 taiwanske dollar, som er ca kr 60,-).

Alle deltakerne møtes igjen til spillermøte. Enda litt mer om regler og samt opplysning om premiene. Totalt ca 70 000 dollar i potten, d.v.s. det konkurreres først i 8 puljer med 6 i hver, for deretter å ha 24 inn i en enkel cup. Hver av de åtte seedede, fra puljespillet, går inn i andre runde. Slik er premie fordelingen:

Vinner 20 000 $
Finalist 10 000 $
Semifinalist 5 000 $
Kvartfinalist 2 500 $
2 runde 1 000 $
1 runde 700 $
4 plass i puljen 400 $
5 plass i puljen 300 $
6 plass i puljen 0 $

Som dere forstår vinner alle noe, utenom de som blir sist i puljene.

Så er det velkomstmiddag med mange fantastiske retter. Litt småprat for så å finne veien til sengen og det er nå.


Dato: 01.03.2006 04:00:21

Heisan

Nå skal vi snart i ilden, Line først med kamp mot Valerie Finnie (gbr) klokken 13. Jeg skal spille klokken 14 mot Ji Won Hyun (?). Det er satt opp 6 spillebord derav 1 tv bord. Det sendes live fra alle kamper på dette bordet. Det er også satt opp 4 treningsbord nesten uten lys... Satser på at det ordner seg:) Alle bordene er bemerkelsesverdig like Metro til Brunswick, men de heter ikke det.......

Dette er helt annerledes enn noe annnen turnering jeg har vært med på. Pressekonferansen var veldig seriøs med flere tv selskaper og en haug med fotografer. Lille Norge gjorde stor innsats med Line som representant for Europa på scenen (direkte sendt) og meg med tv intervju (grøss og gru). Men kjekt er det iallefall!!!!

Nei nå er det på tide å gjøre seg klar!

Takk for alle lykkeønskninger

Ine:)


Dato: 01.03.2006 09:06:46

Gratulasjoner går til Line som vant sin første match mot Britiske Finnie.
Ine nådde ikke helt opp selv om det ikke er noe å utsette på spillet. Hun er i form og jeg er sikker på at hun vil gjøre det bedre og bedre. Motstanderen var fra en av kvalikene vet ikke hva hhun heter men satser på Chen.

Til opplysning så er det 10 tv-kameraer som filmer hele tiden, ikke bare på tv-bordet, men også de andre.

Iskalt og meget fuktig er det også inne i lokalet.

Kvaalen


Dato: 01.03.2006 12:15:58

Line vant nok en match 5 - 4
Ine tapte desverre 0 - 5 (tre skyss og en i brekket og et utspill)

Neste match for de Norske er i morgen. Internett siden med resultater er oppe å går nå tror jeg.

Kvaalen


Dato: 02.03.2006 03:43:00

DSCF3247.JPG

God morgen!

Klokken er nå ca halv elleve her og Line er snart klar for oppvarming. Hun har kamp klokken 12 mot Yukiko Hamanishi. Jeg skal spille en time senere med Jennifer Baretta og vet hva jobben min er i dag.... Begge har 3 kamper, min siste er mot Xiao Ting Pan på tv-bordet. Line har desverre (heldigvis) ikke fått noen kamper på live tv.

Været er fremdeles sånn passelig, det er ca 15 grader og i dag er det faktisk ikke regn. Endelig... Satser på litt sol i løpet av morgendagen. Jeg klager ikke, vet det er mye snø der hjemme, men vi er tross alt i Taipei!

Ha det fint

Ine:)


Dato: 02.03.2006 06:59:16

Dag 5

Er inne i rytmen nå. Første konkurransedag og alle er spente på hvordan forholdene er.

Vi har gitt opp frokosten på hotellet og spiser heller på en kafé like i nærheten av hotellet. Her får vi varm sandwich, med ost og skinke. Det var mye prat på forhånd om bakterier, løs mage og andre problemer vi burde regne med å få, men så langt er alle i bra form.

Turneringen har allerede pågått et par timer når ”NORWAY” entrer arenaen. Pool er stort i Asia, det som møter oss er 6 bord med kjempe plass i mellom, minst 10 TV-kameraer 7 stykker på ”TV-bordet” og 1 fast over de andre 5 bordene, samt to som bæres og er overalt. To kjempe storskjermer der sendingen vises. Selve lokalet er en stor idrettshall og hele gulvet brukes til pool. Selvfølgelig er det også tribuner, nok til minst 2000 mennesker. Jeg er temmelig sikker på at det vil være fullt her under finalen.

Line er første atlet ut og sikrer Nores første stikk i VM. Ine spiller i runden etter og selv om hun spiller meget bra må hun gi tapt for den lokale damen fra Taipei.

2 timer til neste runde og føde er en nødvendighet. Et nærliggende kjøpesenter, der det florer av kafeer, blir vår lunsjstasjon. Ine finner en MC Donald, mens Kvaal og Line bestiller mais og båtpoteter. Ekspeditøren forstår ingenting på engelsk og det blir litt frem og tilbake om kvantiteten som skal bestilles. Prisene forstår vi jo heller ingenting av så vi venter spent på hva som kommer, for sikkerhetsskyld bestiller vi kun til en person i første omgang. Så kommer maten og takk for at vi ikke bestilte dobbelt, det kommer nemlig 5 porsjoner med poteter og 4 porsjoner mais, Ine trør hjelpende til slik at vi i hvert fall klarer å spise halvparten av maten. En eldre lokal dame som passerer peker og ler av oss fordi vi tydeligvis har bestilt i villvare, litt pussig akkurat den situasjonen for ellers er de så veldig hyggelige og forsiktige, men for all del jeg hadde også ledd av oss.

Litt avslapning før neste runde og igjen er det Line som spiller først. Hun vinner en meget knepen seier over en asiatisk pike. Presis etter Lines match er det offisiell åpning. Dette er mer et gigantisk show der alt fra utøvere til sportsminister blir intodusert, alt ”live” på TV. Ine skal i ilden rett etter seremonien. Dessverre går det ikke det så bra og må se seg slått hele 5-0.

Da er det sportslige unnagjort for i dag, Line er ikke helt i stryken og velger å ta et langt varmt bad før hun hopper tidlig til køys. Kvaal og Ine tenker at kanskje de skal spise noe ut på kvelden, men det blir med tanken.

Kvaalen


Dato: 02.03.2006 08:01:03

Line gjør en fantastisk match mot den japanske jenta. Ligger først under 2-0. senere 4-2 og klarer likevel å vinne etter prikkfri spilling. 3 seiere av 3 mulige så langt. Skal i ilden igjen kl 16 lokal tid blir vel kl 9 hjemme.

Ine som spiller opp mot sitt aller beste møtte i dag den beste amerikanske og tapte 5-1. Det skal sies denne matchen egentlig var jen, men de vinneren hadde sinnsykt med gli. Igjen får Ine 2 stk killer i mot. Dette er kjempe erfaring å ta med seg videre for Ine. Hun skal atter entre arenaen kl 17 lokal tid kl 10 hjemme.

Kvaalen


Dato: 02.03.2006 11:12:30

Det er med stor glede å meddele at Ine tok sin første seier. Den kom mot Estelle Bijnen fra Nederland og hun vant hele 5-1, dama fra tresko land hadde ikke sjans og var veldig sur etterpå.

Line tapte sin match for en cota ricansk ungdom 3-5. Line var hele tiden den førende spilleren, men la litt for mye igjen. Med tre seire regner vi med at hun er videre, men alt er mulig og det er full kons også i siste match.

Neste matcer er kl 20 for Line og 21 for Ine. Norsk tid kl 13 og 14. Ines match skal gå på tv-bordet.

Kvaalen


Dato: 02.03.2006 15:31:30

Ja dette er fantastisk. Eneste å utsette er at det er sinsykt kaldt inne i lokalet. Det blir kanskje noen bilder etterhvert (er ikke så stødig med det å få de på nettet osv)

Line spiller fletta av de fleste her nede. Hun vant siste match i pulja med 5-4 og er dermed 7ende sida inn i sluttspilet. Det betyr også at hun har Wo i første runde g er i 8 delsfinalen. Hun skal møte vinneren av Melissa Herndon (USA) og Helena Thornfeldt (Sverige).

Så Ine da, hun spiller som en skikkelig verdensstjerne på tv-bordet. Hun møter ingen ringere enn Kinesiske Pan Xiao-Ting som er profilert som en av de store stjernene. Hun har spilt bra hele tiden, men det var først i de to siste matcher at hun slo seg helt løs og fikk det virkelig til å stemme. Resultat gjør at også Pan er ute av turneringen. Ine får 5 plass i hennes pulje, med Bijnen fra Nederland bak seg. En god oppvarming dette nå rett før EM.

Da blir det ikke norsk match før lørdag kl 19 da skal Line i aksjon igjen.

Kvaalen


Dato: 04.03.2006 06:17:37

Hei!

Endelig er det godvær, vi har sol og over 20 grader. Dette lover godt! Det har vært så fryktelig kaldt på spillearenaen, håper at solen i dag gjør det bedre. Line skal spille klokken 19 i kveld, det vil si klokken 12 for dere. I går var de fryktelig forsinket, det endte med at de startet 2 matcher på likt i siste runden. Egentlig skulle alle gå på tv bordet. Vi får satse på at det ikke skjer i kveld.

Nå sitter jeg og ser på live matcher på tv mens Line slapper av og lader opp.

Som dere sikkert har skjønt er det ikke internett på spillearenaen og live oppdateringer er derfor vanskelig. Resultatet kommer så kjapt som mulig etter kampen!

Ine:)


Dato: 04.03.2006 17:03:17

Heisan!!!

Er så lei for at vi ikke har internett på spillearenaen! Dette var såååå spennende, men såååå tregt. Line gikk opp til 3-0 på 10 min. Helena utlingnet til 3-3 på en halvtime... Line spilte seg opp til 6-3 på nye 10 min og Helena utlignet til 6-6 på 20 min for da var de satt på time. Helena brekker på 6-6, får ball i og køball midt på bordet. Går for 1en i hjørnet med litt mye fe og slamrer(eneste bommen Helena hadde)!!! Line kommer på bordet og spiller seg ut. Helt utrolig!

IMG_9633.jpg

Dette lover godt for morgendagen. Line skal spille mot Jasmin Ouschan klokken 15, det vil si 8 der hjemme. Heia Norge!!!

Ine:)


Dato: 05.03.2006 09:36:34

Jasmin ble for sterk for Line i dag. Hun vant 7-3.

Begge spilte bra Line hadde ikke helt glien med seg. Kampen fikk dessuten en 1/2 times pause da stømmen gikk i lokalet.

Line hadde mange kvalifiserte stø bl. a. en vanskelig forvan hun klarer å putte på, for så å få helt mørk ball etterpå.

Jaja 5 plass i VM er absolutt et fremragende resultat. Nivået på denne turneringen er meget høyt. Line skal være meget dtolt av den prestasonen hun har gjort her nede.

Gratulerer så mye Line med enkjempe plassering.

Kvaalen


Dato: 07.03.2006 19:20:39

Dag 6 og reste av VM


Resten av sette VMet blir en sportslig opptur. Når det gjenstår 24 spillere skal det spilles enkelcup, hele denne sendes ”live” på TV. En kjempe arena, tilrettelagt både for publikum og TV (syv kameras produksjon), er rigget til. Ine og Line er konstant jaktet av autografjegere, noe som de synes er artig, men etter hvert blir dette også noe slitsomt.

Ine og Kvaal tester også lokale restauranter for å se hva disse kan tilby, Line kjører safe med Pizza Hut og Fridays. For atter å beskrive hvor stort biljard er her nede, så får vi ekstra med gratisretter og Ine må signere og tas bilde av for kelnerne på restauranten.

Det blir også noe tid til shopping og severdigheter. Verdens største bygning ”1 0 1 building” besøkes og Ine får også med seg en egen guide til å besøke lokale markeder.

Siste dag er vi også på en hyggelig avsluttende bankett, med påfølgende lite karaokeparty med en av Taiwans desidert største kjendiser Jeniffer Chen (i norske forhold så kan hun sammenlignes med f.eks. Aqua Lene i popularitet og husk da at Jeniffer er biljardspiller).

Bilder er det også tatt en del av og disse vil bli lagt på nett etter hvert.

Turen hjem er på 26 timer totalt (fryktelig lang), det blir nå minimum en dags hvile før vi er i vanlig gjenge.

Vi har hatt en kjempe flott tur. Sosialt er Norge, som så mange ganger før, et naturlig midtpunkt i internasjonale sammenhenger. Dette skyldes selvsagt de to fantastiske Norske utøverne som er prakteksempler på hvordan idrettsfolk skal oppføre seg på turneringer i utlandet. Sportslig så skal også Line ha mye honnør for sin kjempe prestasjonen. Samtidig så skal heller ikke Ine glemmes, hun avslutter i gruppespillet med å slå Estelle Bijnen (kanskje den beste Nederlender) 5 – 1, deretter knuser hun den nr 1 rankede Kineser, hvor navn nå er glemt, 5 – 3 på TV bordet. Hadde Ine hatt litt mer ”Verdensrutine” hadde hun også vært med i det helt ypperste selskap. Et kjempe arrangement er over, neste års VM er lagt til samme sted det blir en suksess også neste år.


Knut Kvaal Pedersen


Dato: 09.03.2006 12:51:53

Hei alle sammen
Tusen takk for alle hilsningene og støtten. Det gir en ekstra litten 'piff'under turneringen.
Klem Line


Lenkjer:
Matchoversikt/skjerma
WPA
Offesiell heimeside for VM Damer
Line Kjørsvik si heimeside
Alle deltakarane