Torsdag 22. september

Hei igjen.

Torsdag ettermiddag i Cheseapeake.

Dagens norske status:

Alexander fikk som kjent UPA 16.rankede Fabio Petroni. Denne matchen var sat opp på live bordet, og en småshaky Alexander trippet hvileløst mellom toalettet og spillelokalet før matchen. Etter noen mobilsamtaler med venner og kjente ble tips og råd om opplading og strategi hentet inn. Ferdig peppet måtte likevel Alex bite i det sure eplet mot Fabio. Fikk ikke sett matchen, da jeg spilte selv, men Alex mente han hadde sjanser og viste glimtvis solid spill. Score 3-11 og den delen av eventyret med å være på "center court" under dag 4 av US Open er oppnådd og overstått.

Grattis med glimrende innsats Alex!

I min match mot George McClanahan fortsatte jeg med å være i "sonen". Deilig å få orden på siktet - stole på utstyret og kunne spille på små marginer når en først er med her. Brekk fungerte i starten av matchen og utspillene rant inn. Legger man til at godeste George ble litt satt ut etter at jeg ledet 4-1, og opptrådte tildels gavmildt på det kjipe bordet, cruiset jeg inn til en komfortabel 11-2 seier.

PS! Brakk en 9'er på stilligen 8-2, og tro til med et friskt HOW-HOW som ingen i hele konferansesalen kunne unngå å få med seg.

Innebærer at det er ny match for Stein fredag kl1700 norsk tid. Får antakeligvis Vilmos Foldes...Er utrolig tent på å ta han, men alle som kan sannsynlighetsberegne bør ha en oppfatning om utfallet.... Premien er en ny stormatch.. da Corey "Prince of Pool" venter på vinneren i min sete kamp..

PS! Vi er forresten ikke de eneste norske med! Carsten Due - opprinnelig fra Hedemark, nå bosatt i Washington, har deltatt men er nå ute.

Tvi-tvi
Alex og Stein

Onsdag 21. september

Hei igjen

Vi med flere har vært i ilden natt til torsdag norsk tid.

Foruten egne - har det vært svært mange kremmatcher å se på..

Alex spilte mot Mike Ricciardella og viste styrke, aggressivitet og mot. Han hadde nylig lest om Johnny Archer's telefonsamtale til Gabe "babe" Owen før finalen i fjor. Archer hadde formelig kommet ut av røret, da Gabe sa han var fornøyd før finalen i 2004. Etter en heftig peptalk gikk som kjent Gabe offensivt til verks og tok grep i seieren. Alex viste mye bra putting og det virket som at han trivdes bra på på de ekstremt kjipe hullene Diamond bordene er utstyrt med. Alex førte matchen med sin nyinnkjøpte predator, aggressive spillestil og vant komfortabelt 11-7

Stein spilte mot en Japaneren Tatsuo Obato. Varmet opp svært skrantete. Det er utrolig lett å få for stor respekt for hullene her. Min gule kompis var nok tilfreds med å se at jeg brukte 5 forsøk på å få nedi en relativt grei ball under oppvarming. Jeg puttet Meucci'n i bagen og trakk frem det hemmelige våpenet fra Jacoby Custom Cues.

Wow.. That worked! Plutselig var jeg i sonen og ledet 8-2 uten å huske et støt.. Da trakk mr.Obato frem ett par briller med et flateinnhold på størrelse med summen av Rolf Jensen og Roger Lysholm sine. Øynene til den gule fare var brått blitt skarpskodde og sultne. Han nærmet seg etter tidvis storspill, men mått bøye seg i støvet etter tørre brekk. Stein vinner 11-5.

Dete medfører at eventyret på ingen måte er slutt. Neste kapittel starter torsdag kveld kl 2100 norsk tid. Alex går ut mot den sterke Fabio Petroni, p.t ranket 16 i UPA Touren, mens Stein får GEORGE McCLANAHAN JACKSONVILLE, FLORIDA.

Foruten eget eventyr, er det mye kvalitetsbiljard å se samt mange tips å plukke opp blant rutinerte one-pocket spillere på oppvarmingsbordet (i alderen 70+).

Vi opplevde å med selvsyn se hvorfor biljardspillere lever lengre enn andre i USA. En godslig lokal 68 åring,som deltar i US Open, forvandlet seg til en tiger etter at $50 kom opp som bet i poolhallen til Barry Behrman. Fra å være en sosial og hyggelig gammel krok, ble han engasjert, spretten og kritisk. Han spilte som en løve og loppet motstanderen fra Singapore for ytterligere $50 i neste sett.

Følg for øvrig med på linkene som Hermund har lagt opp. Der er det resultater, bilder, oppdateringer med mer. Her er noen av dagens snaddermatcher.

Wednesday winners side matches include such marquee matchups as Mika Immonen vs Marlon Manalo, Francisco Bustamante vs Marcus Chamat, Shawn Putnam vs Johnny Archer and John Schmidt vs Efren Reyes.

Vi høres senere

Mvh
Alexander og Stein

Søndag 18. september

Treningsforholdene her er gode - arrangøren Barry Behrman og hans salong "Q-Master Billiards" er et godt alternativ med ca 45 strøkne bord av typen Gold Crown III, GoldCrown IV og turneringsbordene "Diamond". Sistnevnte har vi også fått trene på i turneringslokalene søndag kveld. Turneringslokalene er et konferansesenter, fullrigget med tribuner, kø-makere, utstyrsfabrikanter, souvinirselgere, kø-reperatører og 16 splitter nye helmatch "Diamond" bord. Det er rigget for TV sendinger etc..

"Players meeting" gjennomført søndag kveld. Her blir regler opplyst, innspill til neste års reglement tatt opp osv. f.eks ble det stemt over brekkalternativene "Winner Breaks", Alternate Breaks" og "Looser Breaks". En rask opptelling viste ca 98% ikke så noen grunn til å endre praksisen med Winner Breaks….

Det er fullt strartfelt dvs.256 spillere.Trekningen er foretatt -Terje Kristoffersen og Stig Ringbo rakk aldri "Players Registration" og er ute av turneringen (De reiste aldri over..)

Lovende Alexander "Alex" Hagen er først ut til å spille mandag. Spiller på bord 10 kl 1700 norsk tid mot Canadieren Christian Coffey.

Stein "Bestefar" Amundsen har fått en supertrekning -regjerende mester Gabe Owen skal få sittesår når han Mandag kl 1900 skal lese det som står med liten skrift bakpå trøya til Bestefar.

Stein Amundsen

Mer informasjon

Forumet (Stein skriver)
US Open (offisiell hjemmeside)
Billiard Club Network (videooverføring av kamper)
AZ Billiards (siste nytt)
Xtreme Billiard Concepts (Bilder)