Damene er i Sidelfingen, Tyskland og deltar på den fjerde touren som er arrangert for damer. Så langt er to av fire fortsatt med i turneringen, som blir avsluttet søndag 5. juni. Tittelforsvarer Line Kjørsvik har med seg Ine J. HelvikIselin Herland og Eva Linn Fossheim til turneringen. Kjørvik leder rankingen med 780 poeng, forran italienske Tiziana Cacciamani (2. plass, 680 poeng) og danske Charlotte Sørensen (3. plass, 645 poeng). Videre på rankingen finner vi Helvik på en 11. plass og Herland på en 17. plass. Dette er Fossheim si første EuroTour-turnering.

Runde 1

Iselin Herland vs. Kristina Doubinskaya

Russeren har deltatt på en turnering før, København, Danmark. Da fikk hun en 17. plass, og Herland en 25. plass. Herland vinner kampen komfortabelt 7-2, og er videre på vinnersiden(WR). De andre norske damene fikk walk over.

WR 1

 • Line Kjørsvik vs. Martina Müllner (Østerrike)
 • Eva Linn Fossheim vs. Diana Schuler (Tyskland)
 • Ine J. Helvik vs. Veronika Hubrtova (Tsjekkia)
 • Iselin Herland vs. Tiziana Cacciamani (Italia)

Martina Müllner fra Østerrike var første motstander for Line Kjørsvik. Müllner har ikke deltatt på touren tidligere, men er en av landslagsspillerne fra Østerrike. Under EM 2005 spillte hun mot blant annet vår egen Ine J. Helvik i 9-ball. Helvik vant kampen 7-1, og sendte østerrikeren ut av turneringen med to tap. Kjørsvik vinner denne kampen komfortabelt 7-3 og er videre.

Hverken Eva Linn Fossheim eller Diana Schuler har deltatt i touren før, og Shuler er heller ikke på det Tyske landslaget. Tyskeren blir disket og Eva-Linn er videre.

Veronika Hubrtova fra Tsjekkia og Ine J. Helvik har spillt mot hverandre mange ganger, sist under EM 2005, lag, 9-ball. Den gang vant Hubrtova 7-4 over Helvik, så jenten fra Stavanger er revansjesugen. Norge vant over Tsjekkia 2-1. På rankinglisten til EPBF er Hubrtova rangert som nummer åtte. Helvik vinner 7-3 over tjekkeren og er videre.

Iselin Herland har Tiziana Cacciamani fra Italia som neste motstander. Italieneren har to 3. plasser og en 2. plass fra EuroTour, og møtte både Kjørsvik og Fossheim under EM 2005. Det endte med tap mot Kjørsvik i 14.1.(50-75) og seier mot Fossheim i 9-ball, lag (7-4), der Norge tapte 1-2 og var ute av lag-turneringen med en 5. plass. Herland klarte desverre ikke å slå Cacciamani og tapte 2-7. Herland er fortsatt med i turneringen på tapersiden (LR).

LR 2

Iselin Herland vs. Karin Van Steenbergen (Nederland)

Van Steenbergen spiller på landslaget for Nederland og møtte blant annet Fossheim i 14.1. og vant den kampen 75-57. Nederlenderen har, som Herland, deltatt på alle de tre første tourene og er hun er rangert som nummer seks med en 5. plass som beste plassering. Herland fikk en 9. plass i den samme turneringen (Monfalcon, Italia). Italieneren vart for sterk for Herland som tapte 4-7, og er ute av turneringen.

WR 2

 • Line Kjørsvik vs. Molrudee Vujanic (Tyskland)
 • Ine J. Helvik vs. Charlotte Sørensen (Danmark)
 • Eva Linn Fossheim vs. Michala Borch (Danmark)

Tyskeren som skal spille mot Kjørsvik har tidligere deltatt på to turneringer, og har en 9. plass som beste plassering. Den kom i den første touren for damer som vart arrangert, der Kjørsvik vant. Vujanic er ikke på det Tyske landslaget for damer. Kjørsvik vinner kampen 7-4 og er videre til åttendedelsfinale.

Charlotte Sørensen er neste motstander for Ine J. Helvik. Sørensen er syv ganger Dansk Mester og vant blant annet touren i København, Danmark. Helvik var uheldig og fikk en 33. plass i den samme turneringen. Imidlertid har Helvik en 5. plass som beste plassering. Den kom i Weert, Nederland, under den første touren. Helvik kjemper, men taper kampen 4-7 og må over på tapersiden.

Eva Linn Fossheim var den andre Norske spilleren som skulle møte en Dansk motstander, Michala Borch. Borch spiller, som Charlotte Sørensen, på det Danske landslaget, og har en 2. plass som beste og eneste plassering fra touren. Den kom i København, Danmark, der hun måtte gi tapt for Sørensen. Borch vant kampen mot Fossheim 7-3, og Fossheim må over på tapersiden.

LR 3

 • Ine J. Helvik vs. Tamara Rademakers (Nederland)
 • Eva Linn Fossheim vs. Elena Berbilglia (Italia)

Begge damene må vinne sine kamper for å gå videre til semifinale sammen med Line Kjørsvik. Tamara Rademakers som er motstanderen til Ine J. Helvik er rangert som nummer 22, har deltatt på to tourer tidligere og har en 5. plass som beste plassering. Den kom i Monfalcon, Italia, der Helvik fikk en 9. plass. Disse to møttes to ganger under EM 2005 der begge vant en kamp hver. Helvik tapte 6-4 i 8-ball, men vant overlegent 7-1 over Nederlenderen i 9-ball, lag. Helvik parkerte Rademakers i 9-ball, og hadde det psykiske overtaket før kampen. Helvik vant 7-4 og er videre til åttendedelsfinale.

Italieneren som er neste motstander for Eva Linn Fossheim, er rangert som nummer 16 og har en 9. plass som beste plassering fra touren. Fossheim taper desverre et avgjørende parti og er ute av turneringen med 6-7 tap mot Elena Berbilglia.

Åttendedelsfinale

 • Line Kjørsvik vs. Estelle Bijnen (Nederland)
 • Ine J. Helvik vs. Christine Wiechert (Tyskland)

Estelle Bijnen og Line Kjørsvik møttes to ganger under EM 2005, og begge vant hver sin kamp i 14.1. Iselin Herland møtte Bijnen i 8-ball under EM 2005, og vant 6-2. Kjørsvik vinner 7-4 og er klar for kvartfinale der motstanderen er vinneren av Daniella Benz vs. Molrudee Vujanic, begge Tyskland.

Christine Wiechert har deltatt en gang før, Weert, Nederland, under den første touren som vart arrangert for damer. Den gang fikk hun en 33. plass. Wiechert deltok ikke under EM 2005. Ine J. Helvik parkerer Tyskeren, vinner 7-2 og er videre til kvartfinale der motstanderen er vinneren av Charlotte Sørensen (Danmark) vs. Bernadette De Jonge (Nederland).

Kvartfinale

 • Line Kjørsvik vs. Molrudee Vujanic (Tyskland)
 • Ine J. Helvik vs. Bernadette De Jonge (Nederland)

Dette er andre gang i turerningen at Line Kjørsvik møter Molrudee Vujanic. Sist gang sendte Kjørsvik Vujanic over på tapersiden, og har det psykiske overtaket. Kjørsvik har tenkt seg videre i turneringen og vinner lett 7-3. Tittelforsvareren er videre til semifinale mot vinneren av Jasmin Ouschan (Østerrike) vs. Elena Berbilglia (Italia).

Bernadette De Jonge er en av de Nederlenderne som er best likt blant spillerne. Hun deltok under EM 2005, men møtte ikke noen av de Norske spillerne. De Jonge har deltatt på alle de tre tourene som har blitt arrangert tidligere og har en 5. plass som beste plassering, samt to 17. plasser. Ine J. Helvik vinner kampen 7-1 og er videre til semifinale. Motstander blir vinneren av Sandra Ortner (Tyskland) vs. Tiziana Cacciamani (Italia).

Semifinale

 • Line Kjørsvik vs. Jasmin Ouschan (Østerrike)
 • Ine J. Helvik vs. Tiziana Cacciamani (Italia)


[Line Kjørsvik (t.v.) og Ine J. Helvik hentet hjem hver sin bronsemedalje til Norge]

Line Kjørsvik og Jasmin Ouschan spillt mot hverandre flere ganger, sist under EM 2005 der Ouschan regelrett parkerte Kjørsvik i semifinalen i 14.1. og vant 75--1. Greit nok, det skal også høre med til historien at Kjørsvik aldri fikk en reell sjanse til å vere med i kampen. Ouschan vant både 8-ball og 14.1 under EM 2005, og er nok en av storfavorittene til å vinne denne turneringen. Kjørsvik taper kampen 3-7 og må nøye seg med en 3. plass i turneringen.

Så langt, så godt for Ine J. Helvik. Uansett utfallet av kampen mot Tiziana Cacciamani er Helvik garantert minst en 3. plass, noe som er den beste plasseringen hennes i EuroTour-turneringen. Helvik går på med godt mot, og sikter seg inn mot sin første finale i EuroTour. Helvik leder 5-4 over Italieneren og går for å brekke 9'ern. Kulene ruller ikke Helvik sin vei. Alle kulene ligger "rett inn" og på 3'ern kan Cacciamani "kille" 9'ern som ligger midt i ene hullet. Stillingen blir 5-5. Desverre vinner Cacciamani kampen 7-5, og Helvik er ute av turneringen.

Plasseringer

01. Jasmin Ouschan (Østerrike)
02. Tiziana Cacciamani (Italia)
03. Line Kjørsvik
03. Ine J. Helvik
17. Eva Linn Fossheim
33. Iselin Herland

Sjekkk EPBF sine sider for trekning og resultater.